Nadýchaný piškot s kakaem a banánovým pudinkem

Tento recept si můžete snadno připravit v léty, kdy banány rychle zrají, ale velmi dobrý bude také uprostřed zimy. Kakaový piškot je trochu hutnější, takže vám poslouží i v chladném počasí. V každém případě si na něm pochutnáte a také ho můžete nabídnout svým přátelům a známým. Vypadá jako z cukrárny, a proto se hodí také na rodinné oslavy.

Reklama

Co budete potřebovat?

Dezert se skládá z kakaového piškotu a banánového pudinku. Z tohoto důvodu potřebujete dvě sady ingrediencí. Nebojte se toho, protože si tuto pochoutku připravíte snadno, i když nejste příliš zvyklí připravovat domácí dezerty. Zkuste tento jedinečný dezert a pochutná si celá rodina.

Reklama

Na kakaový piškot potřebujete:

  • máslo – 125 gramů,
  • cukr – 125 gramů,
  • vejce – 2 ks,
  • mouka – 100 gramů,
  • kakao – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – ½ balíčku,
  • zakysaná smetana – 100 gramů.
Shutterstock

Na pudink:

  • banán – 4-5 ks,
  • mléko – 600 ml,
  • cukr – 40 gramů,
  • pudinkový prášek s vanilkovou příchutí – 1 ½ balíčku,
  • mléčná čokoláda nebo Nutella – 50 gramů.

Pracovní postup

Máslo a cukr vyšlehejte do homogenní hmoty. Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva a kakao. Nakonec do směsi na piškot přidejte  zakysanou smetanu. Plech na pečení o rozměru cca 30 x 22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto nalijte do plechu a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Poté nechte piškot vychladnout, vyklopte ho z plechu a odstraňte pečicí papír. Poté ho vložte zpátky do plechu.

Shutterstock

Poté si připravte pudinkovou směs. Oloupejte banány, nakrájejte je na plátky silné asi 1 cm a rozložte je na upečený piškot. Uvařte si pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku podle receptu na obalu. Pudink rozetřete pomocí stěrky na piškot a banány v plechu. Pudink nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Použít můžete také Nutellu, jestli ji máte raději a nemáte po ruce čokoládu. Ozdobte s ní dezert. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: jernrive.de

Reklama