Blíží se nám horké dny a vy byste si rádi dopřáli něco sladkého a chutného? A tím sladkým a chutným nemyslím zmrzlinu, ale tento skvělý zmrzlinový dort, který příjemně zchladí v parných dnech. Tento recept je opravdu jednoduchý a hotový za pár minut. Tento dort se Vám bude určitě hodit i na jěké oslavy pořádané v létě, protože opravdu přijde vhod. Určitě nic nezkazíte tím, když ho budete podávat k odpolední kávě.
Ingredience
Vanilkový krém
240 g Lučiny nebo Philadelphie
1/2 hrnku cukru
1/8 hrnku mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
1 hrnek smetany ke šlehání
1/2 hrnku moučkového cukru
Banánový krém
240 g Lučiny nebo Philadelphie
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku + 2 lžíce mléka
90 g instantního banánového pudinku (nebo můžete uvařit klasický)
1 1/2 hrnku smetany ke šlehání
3/4 hrnku moučkového cukru
Další ingredience
piškoty
1/2 hrnku mléka
3-4 banány
1/2 hrnku smetany ke šlehání
1/4 hrnku moučkového cukru
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup
Vanilkový krém připravte tak, že smícháte lučinu s cukrem, přilijte mléko a vanilkový extrakt. Promíchejte vše dohladka a dejte stranou.
Teď si vyšlehejte smetanu do husta a postupně přidávejte moučkový cukr. Směs vyšlehejte do tuhého sněhu a vmíchejte krém z bodu 1.
Na banánovou náplň vyšlehejte lučinu s cukrem a přilijte mléko. Pořádně promíchejte a přidejte instantní puding a vyšlehejte hladkou hmotu. Dejte bokem.
Opět vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vmíchejte do banánové směsi.
Dno dortové formy ( průměr 22 cm ) vyložte pečícím papírem. Polovinu banánové směsi dejte na dno a rozprostřete.
Na banánovou vrstvu namažte polovinu vanilkové směsi.
Namočené piškoty v mléce dejte na vanilkovou vrstvu.
Na piškoty dejte tenkou vrstvu banánového krému a následně pokjládejte banánová kolečka.
Na banánová kolečka dejte zbývající banánový krém a poté zbývající vanilkový krém.
Takhle připravený dort vložte do mrazáku a nechte 5 hodin.
Po vytažení je dort hotov :). Můžete hned podávat.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]