Nebe v ústech: listové těsto plněné tvarohem a sypané mandlemi

Pokud máte chuť na něco sladkého a rychlého, tento recept na listové těsto plněné tvarohem a sypané mandlemi vás určitě nadchne. Kombinace jemného tvarohu, křehkého těsta a křupavých mandlí vytváří lahodnou pochoutku, která je ideální jak pro odpolední čaj, tak jako dezert po večeři. Příprava je jednoduchá a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni. Připravte si ingredience a vyzkoušejte tento recept, který si jistě zamiluje celá vaše rodina.

Reklama

Ingredience:

  • 2 pláty listového těsta (nebo 1 těsto rozdělené na půl a vyválené na velikost plechu)
  • 2 kostky tvarohu
  • 1 vajíčko
  • Cukr podle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • Citronová kůra a šťáva z 1 citronu
  • Kapka rumu
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vajíčko na potření
  • Mandle na posypání
foto od paní J. Jančíkové

Reklama
foto od paní J. Jančíkové

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Dva pláty listového těsta rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud máte jen jedno těsto, rozválejte ho a rozdělte na dvě části.
  3. Těsto na plechu propíchejte vidličkou.
  4. Připravte tvarohovou náplň: V míse smíchejte tvaroh, vajíčko, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu, kapku rumu a vanilkový pudinkový prášek. Vše důkladně prošlehejte, aby se suroviny spojily.
  5. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřete na první plát těsta.
  6. Přiklopte druhým plátem těsta. Pomocí kolečka na pizzu nařežte těsto na pásky.
  7. Povrch těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlemi.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.

Tip:

Podávejte vychladlé nebo mírně teplé. Tento rychlý a snadný recept si oblíbí celá rodina. Dobrou chuť! Recept nám zaslala paní J. Jančíková

Reklama