Nechcete se vzdát majonézy? Zkuste tuto zdravou variantu

Majonéza patří mezi nejoblíbenější produkty, které lidé kupují jako omáčku nebo dresink. Místo toho si můžete připravit mnohem chutnější a také zdravější variantu. Na výrobě není nic těžkého a pochutnáte si. Jestli milujete majonézu, ale chcete ji nahradit za domácí a zdravější produkt, tento recept se vám bude líbit a hlavně vám bude chutnat.

Reklama

Proč nahradit majonézu?

Majonéza není úplně špatný produkt, ale nesmíte ji konzumovat příliš často nebo ve velkém množství. Obsahuje totiž hodně tuku, takže bude podporovat obezitu a ztrátu štíhlého pasu. Jestli ji chcete nahradit za něco chutnějšího a také zdravějšího, můžete zkusit tento zajímavý recept. Potřebujete jen pár věcí a výsledek chutná mnohem lépe než klasická majonéza. Navíc tuto omáčku připravíte během pár minut (po uvaření vejce). A nevyjde vás ani příliš draze.

Reklama
Shutterstock

Co budete potřebovat?

Na výrobu této vynikající náhrady potřebujete jen tři ingredience, které máte jistě u sebe doma. Jestli ji chcete ozvláštnit, můžete použít vždy jiný druh hořčice. Nebo jednoduše použijte tu, kterou máte zrovna po ruce. Tato chutná omáčka je skvělá k hranolkům, masu nebo do salátu. Jistě si pochutnáte a také podpoříte své zdraví, protože je mnohem zdravější než klasická majonéza. Na výrobu potřebujete:

  • zakysaná smetana – 200 gramů,
  • natvrdo uvařený žloutek – 1 ks,
  • hořčice – 1 polévková lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

Uvařte vejce a bílek oddělte od žloutku. Zakysanou smetanu vložte do úzké a vysoké nádoby, která je určená pro tyčový mixér. Přidejte žloutek a hořčici. Vyšlehejte všechno do hladka. Mixérem postupujte od dna pomalu nahoru. Jestli v omáčce zůstanou hrudky, můžete ji propasírovat přes velmi jemné sítko. Omáčka je ideální místo majonézy nebo jako dresink do salátu. Zároveň ji můžete klidně přidat také k masu. A nezapomeňte ji skladovat v lednici. Přejeme dobrou chuť!

Reklama