Jogurt je pro mnohé z nás nepostradatelná součást našeho jídelníčku. Je chutný, zdravý a na výběr máme máte z mnoha různých druhů a příchutí. Pro ty, kteří si tuto pochoutku chtějí připravit sami a ušetřit tak na jogurtech z ocbhodů, je určen tento recept na domácí
jogurt. Na přípravu budete potřebovat pouze litr polotučného (případně plnotučného, nikoli však trvanlivého) mléka a bílý jogurt s živou kulturou. Určitě neváhejte a vyzkoušejte. Je to opravdu jednoduché a nezabere to ani moc času.
Reklama
Ingredience
Mléko
jogurt
smetan ( kdo chce )
Postup
- Mléko si zahřejeme tak, aby se na něm vytvořila slupka, kterou následně odstraníme a necháme mléko vbychladnout, ne však
úplně, ideálně na teplotu 30 ° C až 50 ° C. Do mléka pak přidáme jogurt ( můžete přidat půlku jogurtu nebo i celý, někdo přidává ještě smetanu)[hana-code-insert name=’google‘ /]
- Směs rozlijeme do menších nádob ( můžete zvolit skleničky od přesnídávek ), pořádně uzavřete a dejte na teplé místo. Přibližně na 5-8 hodin.
)Zda je jogurt hotový zjistíme podle vůně a konzistence – říká se, že ve správném domácím jogurtu by měla lžíce stát.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Reklama
- Pokud máte rádi ochucené a sladké jogurty, před nalitím mléka do nádob do nich můžete přidat džem, vločky či kompotované ovoce.
Reklama