Kuře! Maso, které lze udělat snad na 1000 způsobů a když člověk ví jak, bude vždy chutné. Různé marinády dokáží dát masu výbornou chuť a kuře můžete navíc vyplnit například nádivkou. Je toho mnoho. Dnes je tu článek o tom, jak udělat kuře s karamelovou kůrkou na citrónu a víně.
Na tento recept je dobré koupit kuře, které bude mít alespoň 1,5 kilogramu a péct ho na 200 stupňů asi 80 minut, aby bylo kuře krásně zlaté.
Ingredience:
- 1 kuře
2 špatky rozmarýnu
1 lžičku papriky
1 lžičku mlétého černého pepře
2 citróny
Mandle
250ml kuřecího vývaru
1 lžíce medu
1 lžíce jablečného džusu
1 lžíce slunečnicového oleje[hana-code-insert name=’google‘ /]
Postup:
1. Oloupeme oba dva citróny. Jeden rozkrájíme na kostičky a z jednoho vymačkáme šťávu, kterou smícháme s nakrájenými mandlemi a kousíčky nakrájeného citrónu.
2. Vezmeme kuře. To si ze všech stran osoléme, opepříme, přidáme papriku, rozmarýn a potřeme ho citrónovou šťávou s mandlemi.
3. Nyní vložíme kuře do pekáče a citrón, který jsme si nakrájeli na kostičky, nebo kolečka vložíme ke kuřeti. Do pekáče nalijeme 250ml vývaru.
4. Maso pečeme na 200 stupňů 75 minut a čas od času pomalu odlíváme vývar.
5. Smícháme jablečný džus se zbytkem kůry z citrónů, med a máslo. Vyndáme kuře z pekáře a natřeme ho touto směsí. Teď už je vrátíme kuře na dalších 5 minut do trouby a máme hotovo.
Zkuste tento recept na nedělní oběd. Kuře je výborné a díky marinádě je i šťavnaté. Napište nám do komentářů, zda jste už tento recept někdy zkoušeli a zda vám chutnal.