Nedělní oběd? Jednoznačně pečené kuře s citrónem. Po tomto jídle si budete chtít přidat!

Kuře! Maso, které lze udělat snad na 1000 způsobů a když člověk ví jak, bude vždy chutné. Různé marinády dokáží dát masu výbornou chuť a kuře můžete navíc vyplnit například nádivkou. Je toho mnoho. Dnes je tu článek o tom, jak udělat kuře s karamelovou kůrkou na citrónu a víně.

Reklama

Na tento recept je dobré koupit kuře, které bude mít alespoň 1,5 kilogramu a péct ho na 200 stupňů asi 80 minut, aby bylo kuře krásně zlaté.
Ingredience:

  • 1 kuře
    2 špatky rozmarýnu
    1 lžičku papriky
    1 lžičku mlétého černého pepře
    2 citróny
    Mandle
    250ml kuřecího vývaru
    1 lžíce medu
    1 lžíce jablečného džusu
    1 lžíce slunečnicového oleje[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:

1. Oloupeme oba dva citróny. Jeden rozkrájíme na kostičky a z jednoho vymačkáme šťávu, kterou smícháme s nakrájenými mandlemi a kousíčky nakrájeného citrónu.

Reklama

2. Vezmeme kuře. To si ze všech stran osoléme, opepříme, přidáme papriku, rozmarýn a potřeme ho citrónovou šťávou s mandlemi.

3. Nyní vložíme kuře do pekáče a citrón, který jsme si nakrájeli na kostičky, nebo kolečka vložíme ke kuřeti. Do pekáče nalijeme 250ml vývaru.

4. Maso pečeme na 200 stupňů 75 minut a čas od času pomalu odlíváme vývar.

5. Smícháme jablečný džus se zbytkem kůry z citrónů, med a máslo. Vyndáme kuře z pekáře a natřeme ho touto směsí. Teď už je vrátíme kuře na dalších 5 minut do trouby a máme hotovo.

Zkuste tento recept na nedělní oběd. Kuře je výborné a díky marinádě je i šťavnaté. Napište nám do komentářů, zda jste už tento recept někdy zkoušeli a zda vám chutnal.

Reklama