POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
TĚSTO:
1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru krupice
100 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
3 vejce
150g hladké mouky
KRÉM:
cukr, rum,
2 kelímky zakysané smetany
2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání
NA OZDOBU: 2 balíčky hořké čokolády
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od Bilka . Cukr , mouku , kakao , prášek do pečiva , olej , vodu a žloutky důkladně zamícháme . Z Bilka ušleháme tuhý sníh , který lehce zapracujeme do základu těsta . Těsto nalijeme na plech vyložený pečící papírem a Pečeme ve středně vyhraje troubě . Upečený korpus necháme vychladit . Zakysaného krémovitou Smetany s pomazánkovým máslem lehce zášlehu . Podle chuti přidáme cukr , rum . Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému . Krém natremie na vychladly korpus a posypeme hustě strouhání hořkou čokoládou . Zákusek ze zakysaného smetanou dáme do ledničky vychladit.
Dobrou chuť ➔