Nejíte v létě tatarku, protože se bojíte salmonelózy? Už nemusíte, neboť pro Vás máme tento úžasný recept na domácí tatarskou omáčku bez syrových vajec!

Upřímně, zkoušeli jste už někdy doma vyrábět tatarskou omáčku? Ve skutečnosti je to totiž velmi jednoduché a jestli jste dávali přednost té kupované, tak teď určitě změníme Váš názor!

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 2 uvařená vejce
  • 2 dcl mléka
  • 2-3 kyselé okurky
  • 1 cibuli
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL octa
  • špetku soli, cukru a mletého koření na dochucení
  • olej (dle toho, jak hustou chceme tatarku)

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si uvařte vajíčka natvrdo.
  2. Okurky si pokrájejte nadrobno.
  3. Vezměte všechny suroviny kromě oleje a dejte je do mixéru, kde je rozmixujte na jemnou směs.
  4. V průběhu mixování můžete přilévat olej, ale s mírou!
  5. Dochucujte vždy až na závěr!

Dobrou chuť přejeme!

Reklama