Pizza je jednoznačně italským pokladem, který si můžete vychutnat kdykoli doma i na cestách. Pizzerii v Čechách najdete v každém městě, ale tento úžasný pokrm si snadno připravíte i doma. Potřebujete jen spolehlivý recept na těsto a poté si můžete na vršek dát cokoli, co máte rádi. To je obrovská výhoda domácí pizzy, protože díky tomu si vždy pochutnáte.
Co budete potřebovat?
S tímto jedinečným receptem si užijete jemnou chuť těsta. Potřebujete jen pár ingrediencí, ale nesmíte se zaleknout jeho struktury. Klasické těsto na pizzu musíte vyválet nebo vytáhnout prsty. V tomto případě je tekutější a podobné jako u palačinek. Díky tomu si nemusíte lámat hlavu nad tím, jak budete pizzu tvarovat. Vytvaruje vám ji totiž dortová forma. Na výrobu těsta potřebujete:
- vejce – 1 ks,
- máslo (rozpuštěné) – 25 gramů,
- sůl – 2 lžičky,
- mléko – 250 ml,
- mouka – 150 gramů,
- jedlá soda – 1/2 lžičky.
Na dochucení:
- rajčatová omáčka na pizzu,
- strouhaný sýr,
- uzená klobása,
- oregano.
Pracovní postup
Do větší mísy vložte vejce a důkladně je prošlehejte do nadýchané pěny. Poté přidejte 250 ml mléka, půl lžičky soli a 25 gramů rozpuštěného (a vychladlého) másla. Vše důkladně promíchejte metličkou, aby se ingredience spojily do homogenního těsta. Postupně do těsta přidávejte také 150 gramů mouky. Vše znovu důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek. Před koncem přípravy těsta přidejte také půl lžičky prášku do pečiva. Poté máte těsto na pizzu hotové.
Těsto by mělo připomínat směs na palačinky. Tekuté struktury se nebojte, to je zcela normální. Připravte si kulatou formu o průměru 35 cm a vymažte ji olejem. Nalijte do ní těsto, rovnoměrně ho rozetřete a vložte do předehřáté trouby na 260 stupňů na 25 minut. Na horké a upečené těsto naneste rajčatovou omáčku, sýr (např. mozzarellu), salám, šunku nebo klobásu a vše ostatní, na co máte chuť. Posypte pizzu oreganem a vraťte ji do trouby na dalších 10 minut. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: fun.9999999views.com