Nejjednodušší dort se sušenkami, pudinkem a čokoládou

Dezert ve stylu dortíku s krémem a polevou je jedinečnou možností, jak si pochutnat o víkendu. Navíc vypadá tak dobře, že ho klidně můžete nabídnout i návštěvám. Na první pohled potřebujete hodně věcí a recept vypadá složitě, ale opak je pravdou. Připravíte ho poměrně rychle a pochutnají si úplně všichni, kdo se k němu dostanou.

Reklama

Co budete potřebovat?

Nebojte se množství ingrediencí, protože je zpracujete velmi snadno a rychle. Navíc jsou všechno běžné suroviny, které používáte v kuchyni. Na výrobu těsta potřebujete:

  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 1 hrnek,
  • mléko – ½ hrnku,
  • olej – ½ hrnku,
  • jogurt – ½ hrnku,
  • vanilkový cukr – 1 sáček,
  • škrob – 1 hrnek,
  • prášek do pečiva – 1 sáček,
  • mouka – 1 hrnek.
Shutterstock

Na krém:

  • mléko – 500 ml,
  • vanilkový pudink – 40 g,
  • cukr – 3 lžíce,
  • škrob – 2 lžíce,
  • moučkový cukr – 2-3 lžíce,
  • máslo – 70 g,
  • mléko (další) – 150 ml.

Na polevu:

Reklama
  • mléko – 200 ml,
  • kakao – 2 lžíce,
  • moučkový cukr – 1 lžíce,
  • čokoláda – 50 g,
  • voda – ½ hrnku,
  • cukr – 3 lžíce,
  • sušenky – podle potřeby.

Pracovní postup

Do velké mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je. Poté přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte světlou pěnu. Přidejte mléko, rostlinný olej a pokračujte ve šlehání. Do této směsi přidejte půl hrnku jogurtu, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Znovu vše důkladně promíchejte mixérem a nízkou rychlost. Nakonec do těsta prosejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, aby se celé těsto propojilo do homogenní směsi. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

Shutterstock

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut. Mezitím připravte krém. Do hrnce nalijte mléko, přidejte pudink, cukr, škrob a moučkový cukr. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Poté ho zakryjte alobalem a nechte vychladnout. Do krému přidejte máslo, mléko a prošlehejte. Na upečené těsto naneste krém, rozložte na něj sušenky a poté vše zalijte čokoládovou polevou. Stačí, když na ni všechny suroviny smícháte a zahřejete. Dezert vložte do lednice a nechte ztuhnout.

Zdroj: nmd.mk/

Reklama