Domácí rolády chutnají úžasně a z pár surovin získáte obrovský dezert, který potěší celou rodinu i návštěvy. Když vsadíte na dnešní recept, užijete si nádherný vnitřek rolády, protože se skládá z pěti tenkých plátů těsta. Každý z nich je navíc potřený lahodnou náplní, která celý dezert činí mnohem jemnější a lahodnější. A výroba není tak těžká ani časově náročná, jak si myslíte.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto krásného a jednoduchého dezertu, potřebujete jen pár věcí. Na těsto vám dokonce postačí jen čtyři věci, které máte neustále doma. Proto si můžete tuto neuvěřitelně nadýchanou roládu připravit kdykoli na ni dostanete chuť nebo budete potřebovat zajímavou pochoutku pro své přátele. Jen si nezapomeňte zkontrolovat zásoby pečicího papíru. Na výrobu těsta potřebujete jen:
- máslo – 250 gramů,
- cukr – 250 gramů,
- mouka – 250 gramů,
- vejce – 5 ks.
Na náplň:
- čokoláda – 200 gramů,
- mléko – 10 lžic,
- máslo – 1 lžíce.
Pracovní postup
Ve velké míse smíchejte mouku, máslo, vaječné žloutky a cukr. Míchejte, dokud nezískáte homogenní a nadýchanou směs. Vaječné bílky vyšlehejte mixérem se solí do tuhého sněhu. Poté je pomalu a lehce přidejte do moučné směsi. Míchejte odspoda nahoru, aby se těsto promíchalo a zároveň bílky nespadly. Připravte si pět pečicích papírů. Na každý z nich dejte asi 5 polévkových lžic připravené směsi a rovnoměrně těsto rozetřete.
Papír poté přesuňte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Každý plát těsta pečte po dobu 3-5 minut. Získáte tím pět plátů tenkých jako palačinky. Nyní si rozpusťte čokoládu s mlékem a olejem ve vodní lázni. Použít můžete i jiné náplně, např. marmeládu. Po upečení natřete každý plát těsta připravenou náplní a stočte do tvaru rolády. Položte ji na další plát a postup opakujte. Nakonec získáte velkou roládu proloženou čokoládou. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: bukvarche.com