Neuvěřitelně jemný dezert z kakaového těsta, krému Nutella a čokoládové polevy se stane hitem ve vaší rodině. Příprava je jednoduchá, rychlá a levná. Díky tomu si můžete tento dezert připravit vždy, když budete mít chuť na něco sladkého. Anebo ve chvíli, kdy budete potřebovat občerstvení pro své hosty. Vyzkoušejte tento recept a nezapomeňte si ho uložit, abyste se k němu mohli vždy vrátit.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto dezertu nepotřebujete příliš mnoho surovin, i když vypadá na první pohled složitě. Výroba je snadná a výsledek velmi chutný. Jeho jemnost a nutnost přípravy jen jednoho těsta vás zaručeně potěší. Podívejme se, co potřebujete na přípravu:
- krupicový cukr – 60 gramů,
- kakao – 50 gramů,
- vanilin – podle chuti,
- rostlinný olej – 50 ml,
- mléko – 120 ml,
- pšeničná mouka – 100 gramů,
- prášek do pečiva – 8 gramů,
- káva – 100 ml,
- Nutella – 1 polévková lžíce,
- smetana – 200 + 200 ml,
- hořká čokoláda – 100 gramů.
Pracovní postup
V první řadě smíchejte v míse cukr, kakao a vanilin. Přidejte olej a mléko. Vše promíchejte metličkou. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva. Směs promíchejte. Skleněnou zapékací mísu vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Rovnoměrně ho rozetřete pomocí stěrky. Takto připravené těsto vložte do trouby a pečte na 180 stupňů po dobu 20 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím si připravte kávu a nechte ji také vychladnout.
Do čisté misky nalijte první část smetany a vyšlehejte ji pomocí mixéru. Přidejte Nutellu, kávu a znovu prošlehejte, aby se suroviny spojily. Vložte na 20 minut do lednice. Do hrnce nalijte druhou část smetany a přiveďte ji k varu. Do čisté misky nalámejte hořkou čokoládu. Zalijte čokoládu horkou smetanou a míchejte, dokud se nerozpustí. Na těsto naneste vše, co jste připravili a nakonec zalijte rozpuštěnou čokoládou. Vložte do lednice na 20 minut a můžete podávat!
Zdroj: zinoti.lt