Budeme potřebovat:
čokoláda na ozdobu
mléko na namočení sušenek
bebe sušenky
500 ml – smetany ke šlehání
500 ml – mléko
2 bal. – Vanilkový pudink bez vaření
2 bal. – Vanilkový cukr
5 lžic – krupicový cukr
postup:
1.Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut – dostaneme nadýchanou pěnu.
2.Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
3.Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
4.Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.
OBRÁZKOVÝ NÁVOD ➔