Nejlepší pochoutkovou pomazánku vyrobíte z 6 ingrediencí!

Pochoutková pomazánka patří v každém obchodě mezi nejoblíbenější. Jestli také patříte mezi její milovníky, musíte vyzkoušet tento recept na její domácí alternativu. Uvidíte, že je to velmi jednoduché, levné a rychlé. Na první pohled se vám možná zdá, že kupované produkty jsou snadnější, ale domácí varianta je mnohem chutnější, zdravější a možná i levnější.

Reklama

Co budete potřebovat?

Obrovskou výhodou domácích pomazánek nebo salátů je rozhodně fakt, že velmi dobře víte, co se v nich nachází. Navíc jsou většinou levnější, protože si připravíte za stejné peníze mnohem větší množství produktu. V každém případě se vám vyplatí, protože získáte úžasnou a lahodnou pomazánku, aniž byste museli k pultu v obchodě. Na výrobu potřebujete:

Reklama
  • vejce – 2 ks,
  • šunkový salám – 100 gramů,
  • cibule – 1 ks,
  • tavený sýr – 5 trojúhelníčků,
  • majonéza – 5 polévkových lžic,
  • hořčice – 1 polévková lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

Domácí pomazánky jsou to nejlepší, co můžete rodině připravit. A navíc je to extrémně jednoduché a rychlé na přípravu. Na pochoutkovou pomazánku vám stačí velmi málo. V první řadě si uvařte vejce natvrdo v osolené vodě po dobu 10-12 minut. Po uvaření je ihned vložte do ledové vody a poté oloupejte. Nakrájejte je nadrobno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Nadrobno nakrájejte také očištěnou cibuli a šunkový salám podle svého výběru.

Shutterstock

Do středně velké mísy vložte vajíčka, cibuli a šunkový salám. Poté přidejte také tavený sýr (bez příchuti), majonézu a hořčici. Vše důkladně promíchejte. Ochutnejte pomazánku a podle potřeby ji dochuťte solí, pepřem, další hořčicí nebo majonézou. Výsledná chuť pochopitelně závisí pouze na vás. Při podávání nezapomeňte na čerstvé pečivo, které máte vy i vaše rodině nejraději. Pomazánku skladujte v uzavíratelné misce v lednici a snězte co nejdříve. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama