Nejlepší příloha ke grilovanému masu! Pochutnejte si na pečených bramborách

Pečené brambory s restovanou zeleninou jsou ideální možností pro grilované maso jako chutná příloha. Jestli plánujete domácí grilování nebo chcete jen trochu jinou přílohu ke steaku nebo řízku, tyto brambory pro vás budou naprosto ideální. Navíc do členů rodiny dostanete mnohem více zeleniny a užijete si mnohem více chutí i vůní.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tuto přílohu potřebujete trochu více surovin než obvykle na pečené nebo vařené brambory. Slibujeme, že se vám to vyplatí, protože tyto pečené brambory chutnají naprosto dokonale. Až budete mít připravené suroviny, můžete se pustit do krájení a přípravě. Zaručujeme, že si pochutnáte. Na výrobu potřebujete:

  • malé brambory – 1 kg,
  • cibule – 1 ks,
  • mrkev – 1 ks,
  • paprika – 1 ks,
  • cherry rajčata – 1 hrst,
  • strouhaný parmezán – na posypání,
  • rostlinný olej – 2 lžíce,
  • máslo – 1-2 kousky,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • čerstvá petržel nebo kopr – podle chuti.
Shutterstock

Pracovní postup

Brambory důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Záleží na tom, jak jsou brambory velké. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Papriku opláchněte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte na malé kousky. Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Česnek očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Jakmile budete mít zeleninu připravenou, můžete se pustit do samotné přípravy.

Cibuli a česnek orestujte v pánvi na dvou lžících olivového oleje po dobu 2-3 minut. Přidejte mrkev a papriku. Restujte zeleninu dalších 5 minut nebo dokud zelenina nezměkne. Postupně přidávejte také rajčata a restujte je další 2-3 minuty. Vše dochuťte solí a mletým černým pepřem. Tento recept vám pravděpodobně zabere trochu více času než jiné bramborové přílohy, ale čas i úsilí se vám vyplatí. Lepší přílohu jste totiž u svého masa ještě zaručeně nejedli.

Shutterstock

Pečení brambor

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Na velký plech vyložený pečicím papírem nasypte nakrájené brambory, přidejte 2 lžíce olivového oleje a důkladně promíchejte. Poté přidejte orestovanou zeleninu a jemně promíchejte. Takto připravený pokrm vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30-40 minut. Po upečení zasypte brambory strouhaným parmezánem a ozdobte nasekanou petrželkou nebo koprem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: domashnakunyasdani.com

Reklama