Nejlepší tipy a triky šéfkuchařů do kuchyně. Tak jednoduché a efektivní, že si je určitě zamilujete

Každá dobrá hospodyňka má určitou směs svých tipů a triků, které se jí v kuchyni osvědčily, ale každá správná hospodyňka by si měla rozšiřovat obzory a nechat si do kuchyně přinést i něco nového. Tyto kuchařské tipy a triky jsou perfektní pro jejich jednoduchost a efektivnost.

Reklama

Zamiluje si je každá žena, která se ráda zvrtla v kuchyni a ještě raději má své zázračné dobroty hotové rychle a bez zbytečného nepořádku. Jdete se přiučit něčemu novému spolu s námi?

křehké knedlíčky

Základem dobrých domácích knedlíků je měkké těsto, které se nerozpadá. Je jedno, jestli děláte knedlík jako přílohu k masu, nebo děláte domácí knedlíky plněné ovocem či uzeninou. Základem je přidat 1-2 polévkové lžíce slunečnicového oleje navíc a knedlíčky získají pověstnou vláčnost.

Reklama


Tajemství lahodné domácí paštiky

Připravujete vašim blízkým domácí paštiku? Klobouk dolů před vámi! Chcete-li, aby byla ještě jemnější a lahodnější, přidejte ještě na pánev, tedy před začátkem pečení paštiky, trochu brandy, rumu nebo jiného destilátu a nechte ho na pánvi odpařit. Měkkost a velmi jemnou sladkost paštice dodáte přidáním jedné lžičky medu ještě během vaření.

[hana-code-insert name=’google‘ /]
Nadýchané těstíčko na smažení

Mnoho rodin neodolá chutnému masu obalený v křupavém usmažení těstíčku. Chcete-li, aby bylo vaše těstíčko jemnější a nezbylo po usmažení tvrdé a pryžové, přidejte do těsta trochu vody a vejce pokojové teploty, ne přímo z ledničky.


Jak na mořské plody?

Chobotničky nebo jiné drobné mořské potvory často po tepelné úpravě doma nejsou to, co v restauraci. Pokud milujete mořské potvory, ale máte pocit, že doma nikdy nechutnají tak, jak by měli, zapamatujte si tato pravidla. Před přípravou jídla musí být potvůrky zcela rozmražené. Aby maso zůstalo jemné a nebylo žvýkačkové, vhazujte ho na odvarenie do zcela vařící vody, kterou předem osolíte. Nechte ho tam asi 3 minuty. Nikdy nevařte mnoho mořských plodů najednou. Když hodíte do vroucí vody hodně studeného masa, příliš se zchladí a nežádoucí efekt je na světě.


Přilepený těsto

Často se vám stává, že se vám přilepí koláč? Známe tuto situaci. Je docela běžná především, když se těsto peče v nerovnoměrných formách, čili při pečení dortů a bábovek, a to i přesto, že jsme formu předtím vymastili. Tlak prostě nepovolí. Trik je jednoduchý. Nastříhejte si dva široké pásy papíru na pečení, položte je na dno formy křížem přes sebe a nezapomeňte, aby pásy papíru dostatečně přepadávali přes formu. Těsto nalijte a klidně dejte péct. Po upečení jen opatrně vytáhněte pásy papíru a těsto je raz dva venku.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Legendární salátová zálivka

Používáte při zálivkách na hlávkový salát pouze sladkou vodu s trochou octa? Famózní výsledek dosáhnete, když do zálivky přidáte zlehka vypražené kroužky cibulek. Vyzkoušejte to. Na tento salát nikdy nedáte dopustit.


resuscitace zeleniny

Zeleninu, saláty nebo natě, které začaly vadnout, omejte nejprve horkou vodou a pak rychle ledovou. Svěžest listové zelenině vrací i octová zálivka. Saláty by se však v tomto případě měli zkonzumovat do jedné hodiny. Po této době začnou opět vadnout a už jim nepomůže opravdu nic.


Jak, aby se neslepily těstoviny

I vysoce kvalitní těstoviny mohou zůstat během vaření slepené a nic s tím neuděláme. Zkušení kuchaři doporučují přidat do vody na vaření citrónovou šťávu. Měřítko je přibližně 20ml šťávy na 1 litr vody.


Věříme, že jste se spolu s námi něco nového naučili. My tyto rady postupně zkoušíme v našich kuchyních. A jak jste na tom vy? Vyzkoušíte? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama