Bramborová kaše je rozhodně jednou z nejoblíbenějších forem brambor, které konzumujeme jako přílohu k pokrmům. Její příprava není náročná, ale musíte ji udělat správně. Když zvolíte špatné brambory, přísady nebo postup, získáte těžkou a hustou kaši. Jakmile dodržíte jedno nebo dvě základní pravidla, můžete se vždy těšit na nádherně nadýchanou a vynikající bramborovou kaši. Jak na to?
Kolik druhů brambor potřebujete na přípravu bramborové kaše?
Existuje jedna obrovská chyba, kterou dělá každý z nás. Při vaření bramborové kaše totiž vždy používáme jen jeden druh brambor. To je velká chyba. Jakmile použijete alespoň dva druhy brambor, kaše bude mnohem lepší. Nejen chuťově, ale také svým vzhledem a strukturou. Při vaření této přílohy dokonce můžete experimentovat, i když se to na první pohled nemusí zdát.
Kromě klasických brambor a dalších přísad můžete do bramborové kaše přidat také batáty, pastinák nebo tuřín. Každá z těchto ingrediencí dodá kaši specifickou chuť. Díky tomu můžete experimentovat a dávat určité kaše k určitým pokrmům. Suroviny vždy důkladně opláchněte, oloupejte a potom s nimi můžete začít vařit.
Brambory nekrájejte na malé kousky
Možná vás to nikdy nenapadlo, ale velikost brambor při vaření je velmi důležitá. Neměli byste je krájet na malé kousky, protože v této podobě nasají hodně vodě. To bude mít klíčový vliv na výslednou chuť a strukturu vaší bramborové kaše. Navíc je dejte do vody ihned po tom, co je oškrábejte a nakrájíte. Díky tomu neztratí svou barvu a kaše bude vypadat krásně.
Nezáleží na tom, jak přísady smícháte
Až budou brambory hotové, musíte je samozřejmě scedit. Potom do nich přidejte máslo, zalijte mlékem a nechte 3 minuty odstát. Tento krok je důležitý k tomu, aby se suroviny správně smíchaly. Jestli chcete kaši ještě krémovější, můžete na ni použít mixér. Pro klasickou bramborou kaši vám ale postačí jen šťouchadlo na brambory. Zkuste tyto tipy a vychutnejte si dokonalou bramborovou kaši. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: tudasfaja.com