Nekynuté koláčky z majonézy jsem vyzkoušela teprve nedávno, ale byla to láska doslova „na první kousnutí“. O recept se se mnou podělila kamarádka, která ho má od své babičky. Já bych se o něj nyní ráda podělila s vámi.
Reklama
Nekynuté koláčky z majonézy si určitě okamžitě zamilujete. Jsou úžasně vláčné, lahodné a na přípravu nikterak složité (a pokud ano, za tu námahu bezesporu stojí) takže si jsem jistá, že i vám učarují.
Nekynuté koláčky z majonézy nejen pro slavnostní okamžiky
Koláčky si zpravidla spojujeme se slavnostnějšími okamžiky, jako jsou třeba Vánoce nebo svatba. Tuhle sladkou dobrotu si ale budete chtít připravovat mnohem častěji, protože i u nás doma jsou velmi často žádané.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 4 žloutky
- 500 ml mléka
- 1 kg hladké mouky
- 2 kostičky droždí
- 1 lžičku vanilkového aroma
- 400 g majonézy
- 150 g cukru krupice
- 1/2 čajové lžičky soli
Jak postupovat při přípravě?
- Z kvasnic, dvou lžiček cukru a 200 ml vlažného mléka vytvořte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít.
- Mezitím si v misce smíchejte mouku, cukr a mléko vyšlehané se žloutky.
- Jakmile vzejde kvásek, přidejte jej do směsi společně s majonézou a vypracujte hladké jednotné těsto.
- Rozdělte jej na několik kousků a ty rozválejte na placku ve tvaru kruhu. S pomocí vykrajovátka vykrojte kruh, na který navrstvěte náplň dle vlastní chuti.
- Kolečka zabalte a položte na plech vyložený papírem.
- Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 15 minut.
Věřím, že si na koláčcích pochutnáte!
Reklama