Je to skvělá příležitost znovu prožít ty nejlepší chvíle a tvořit tyto lahodné dezerty s rodinou, zatímco se vaří, smíchá a tvoří to úžasné spojení mezi tradicí a chutěmi, které zůstávají navždy v paměti. Jsou to ty malé dobroty, které nosí v sobě nejen chuť, ale i spoustu skvělých vzpomínek.
Ingredience:
- 200 g drcených dětských piškotů
- 200 g mletých ořechů
- 100 g hnědého cukru
- špetka soli
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
- 1 vajíčko
- 300 ml šlehačky na náplň
- 2 stabilizátory šlehačky
- Cukr dle chuti
Postup:
Postup: V misce smícháme piškoty, cukr (můžeme použít i práškový), ořechy, sůl, kakao, rum a vajíčko. Promícháme do vzniku jednotné hmoty a tuto směs rozprostřeme mezi dvěma kusy fólie – rozválíme na tloušťku přibližně 0,5 cm. Z této placky krájíme obdélníky, které následně zvineme na formičky (trubičky). Dbejte na to, aby se konce dobře spojily. Hotové trubičky dáme do lednice a necháme odpočinout do druhého dne.
Druhý den připravíme čokoládovou polevu, do které ponoříme naše trubičky. Pomocí cukrářského sáčku je naplníme šlehačkou a hotovo. Můžeme ještě ozdobit bílou čokoládou podle fantazie.
Zdroj: mesterszakacs.hu