Neodolatelná pochoutka k filmu z avokáda!

Guacamole je pochoutka, která původem pochází od Aztéků. My ji dnes známe zejméná díky Mexické kuchyni, kdy se tato „pomazánka“ proslavila hlavně v kombinaci s nachos. Né náhodou znamená původní název této dobroty „avokádová salsa“!

Já osobně miluji guacamole, ať už jako dip k nachos nebo krekrům, ale také jako pomazánku na pečivo! Je to skvělá dobrota k filmům, která je hlavně velice zdravá!

Reklama

Tento recept je také skvělý na rodinné oslavy a různé party, které pořádáte pro své přátele. Můžete udělat jednohubky s guacamole nebo podávat v míse s nachos. Uvidíte, že se po tom jen zapráší! Této zdravé svačince totiž jen tak někdo neodolá. Silvestr je za dveřmi tak se vám bude tento recept třeba i hodit!

Budete potřebovat: 

  • 1 větší avokádo (zralé!)
  • 1 menší červená cibule
  • šťáva z 1 limetky (pro čerstvější chuť a hlavně díky limetce avokádo nezhnědne tak rychle)
  • sůl a pepř
  • 1 stroužek česneku
  • cherry rajčata (cca 8 – záleží na velikosti a vaší chuti)
  • čerstvý koriandr

Jak na to? 

Reklama

Avokádo rozkrojte napůl a vyndejte pecku. Vydlabejte vnitřek, aby zbyla jen slupka a nakrájejte na menší kousky. Ideální avokádo by mělo být „máslové“ aneb mělo by se dát samo o sobě snadno namazat. Pokud máte tedy jen tvrdé avokádo, přípravu guacamole o pár dní odložte.

Cherry rajčátka (cca 8) si nakrájejte společně s cibulí, česnekem a koriandrem.

Všechny ingredience dejte do mixéru a přidejte šťávu z limetky. Poté už jen osolte, opepřete nebo dochuťte například chilli.

Zapněte mixér a máte hotovo!

Pokud máte radši guacamole s většími kousky avokáda, použijte místo mixéru vidličku a všechny ingredience jen rozmačkejte.

A máte hotovo! 

Guacamole přendejte do nějaké misky a podávejte s nachos, krekry nebo s libovolným pečivem.

Jako další dip může posloužit salsa nebo zakysaná smetana!

TIP : pokud máte radši ostřejší chuť, přidejte chilli, poku máte naopak radši jemnější chuť, přidejte zakysanou smetanu nebo bílý jogurt

Přejeme vám dobrou chuť! 

Reklama