Rychlá příprava cukroví je velmi důležitá asi pro každou hospodyni. Ne vždy máte dostatek času na přípravu složitých a zdlouhavých receptů. Právě proto vám přinášíme recept na nepečený dezert, který vás překvapí. Můžete ho použít jako občerstvení na Vánoce i Velikonoce. Malé dortíky vypadají nádherně a lákají k jídlu. Jejich výroba je navíc velmi rychlá a jednoduchá, takže si je můžete připravit kdykoli. Na sváteční stůl se hodí dokonale.
Co budete potřebovat?
Tento recept se skládá z několika částí. Každá z nich je neuvěřitelně jednoduchá a suroviny jsou velmi levné. Poradíme vám, jak si připravit tuto nepečenou pochoutku. V první řadě si připravte:
- větší kulaté sušenky – podle potřeby,
- rybízová marmeláda – podle chuti.
Na čokoládovou polevu:
- hořká čokoláda – 1 tabulka,
- olej – malé množství.
Na ořechovou směs:
- ořechy (nasekané) – 190 g,
- moučkový cukr – 90 g,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- mleté sušenky – 90 g,
- mléko – 30 ml,
- rum – malé množství.
Pracovní postup
Nemáte po ruce velké sušenky? Pro základ dortíků můžete použít také máslové křehké těsto. Důležité je, abyste získaly základy, které budou mít průměr asi 2-3 centimetry. Na ořechovou směs svařte mléko a přidejte do něj nasekané ořechy. Neustále směs míchejte, aby se mléko nespálilo. Vařte směs asi 1 minutu. Potom hrnec sundejte ze sporáku. Přidejte vanilkový cukr a cukr krystal, rum a sušenky. Důkladně promíchejte.
Sušenky jemně potřete rybízovou marmeládou. Z ořechové směsi vytvarujte menší kuličky. Můžete použít i cukrářské náčiní, jestli chcete získat krásnější tvar dezertu. Nakonec výsledný tvar z ořechové hmoty zalijte čokoládovou polevou. Tu připravíte jednoduše. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni s malým množstvím mléka. Poté už stačí jen počkat, až čokoláda ztuhne. Jestli chcete tento proces urychlit, můžete všechno vložit na chvíli do lednice. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt