Nepečená dobrota s čokoládou pro každou příležitost

Rychlá příprava cukroví je velmi důležitá asi pro každou hospodyni. Ne vždy máte dostatek času na přípravu složitých a zdlouhavých receptů. Právě proto vám přinášíme recept na nepečený dezert, který vás překvapí. Můžete ho použít jako občerstvení na Vánoce i Velikonoce. Malé dortíky vypadají nádherně a lákají k jídlu. Jejich výroba je navíc velmi rychlá a jednoduchá, takže si je můžete připravit kdykoli. Na sváteční stůl se hodí dokonale.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento recept se skládá z několika částí. Každá z nich je neuvěřitelně jednoduchá a suroviny jsou velmi levné. Poradíme vám, jak si připravit tuto nepečenou pochoutku. V první řadě si připravte:

  • větší kulaté sušenky – podle potřeby,
  • rybízová marmeláda – podle chuti.

Na čokoládovou polevu:

  • hořká čokoláda – 1 tabulka,
  • olej – malé množství.

Na ořechovou směs:

Reklama
  • ořechy (nasekané) – 190 g,
  • moučkový cukr – 90 g,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • mleté sušenky – 90 g,
  • mléko – 30 ml,
  • rum – malé množství.

Pracovní postup

Nemáte po ruce velké sušenky? Pro základ dortíků můžete použít také máslové křehké těsto. Důležité je, abyste získaly základy, které budou mít průměr asi 2-3 centimetry. Na ořechovou směs svařte mléko a přidejte do něj nasekané ořechy. Neustále směs míchejte, aby se mléko nespálilo. Vařte směs asi 1 minutu. Potom hrnec sundejte ze sporáku. Přidejte vanilkový cukr a cukr krystal, rum a sušenky. Důkladně promíchejte.

zinoti.lt

Sušenky jemně potřete rybízovou marmeládou. Z ořechové směsi vytvarujte menší kuličky. Můžete použít i cukrářské náčiní, jestli chcete získat krásnější tvar dezertu. Nakonec výsledný tvar z ořechové hmoty zalijte čokoládovou polevou. Tu připravíte jednoduše. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni s malým množstvím mléka. Poté už stačí jen počkat, až čokoláda ztuhne. Jestli chcete tento proces urychlit, můžete všechno vložit na chvíli do lednice. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt

Reklama