Nepečený čokoládový dort: Do těsta jsem nemusela dát žádnou mouku a navíc mi stačily jen 4 ingredience

Dámy, co vám budu říkat. Kdo by nemiloval „pečení“ bez pečení? Nepečené dorty mají věru své kouzlo a ještě pokud jsou čokoládové, tak je to dokonalost. Jednoduše pamlsek pro každého a zejména pro ty naše nejmenší, kteří mají nad horním rtem vždy roztomilé knírek. Tato dort je sice sladká a je i čokoládová, ale je bez mouky, takže přece jen si kousek můžete dopřát i když držíte štíhlou linii.

Reklama

kolac2
Budete potřebovat:

  • 250 gramů hořké kvalitní čokolády
  • 2 lžíce medu, případně hnědého cukru nebo Agávový sirupu
  • 560 ml smetany na šlehání
  • 4 lžičky instantní kávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • kakao na ozdobení

Postup:

Do hrnce si vylijeme čtvrtinu smetany na šlehání, do které dáme med, případně cukr nebo sirup a nalámeme tam i hořkou čokoládu. Celou směs rozpustíme nad párou. Při občasném míchání necháme čokoládovou směs vychladnout na pokojovou teplotu.

Reklama

Nejlepší bude, když zvolíme kruhovou formu na dortu. Vyložte ji pečícím papírem. Pokud máte silikonovou formu jako já, máte po problémech. Ještě se mi tam nikdy nic nepřilepili.

kolac1
Zbytek smetany si dáme do misky a přidáme kávu se skořicí. Utřeme šlehačku, ale ne úplně tuhou. Měla by mít snadnou a trochu hustou konzistenci.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Vychladlou čokoládu vlijeme ke šlehačce a dobře promícháme. Vznikne nám hladká, konzistentní směs. Směs vlijeme do do dortové formy a uhladíme pomocí nože. Dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout alespoň na pár hodin, ideální například přes noc.

Na závěr dort buď vyklopte na servírovací podnos, nebo klidně nechte i ve formě a krájejte jako cheescake. Doporučuji vám vrch ozdobit kakaem, případně pomocí šablony vytvořit s moučkovým cukrem nějaký pěkný obrázek. Dobrou chuť, mlsouni.

kolac3-1

Reklama