Lasagna jsou klasické italské jídlo. Tradičně se vyrábí s masem, ale složky se mohou výrazně lišit. Od klasiky po moderní, všechny variace lasagní mají svou vlastní jedinečnou chuť!
Reklama
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na lehce netradiční lasagne, který osloví především milovníky večírků a různých eventů. Tyto lasagne jsou skvělou variantou jednohubek, které můžete podávat na Vašich akcích. Jde také o skvělý pokrm, chystáte-li se Vaší návštěvě připravit chutné degustační menu o více chodech.
Mini lasagnové košíčky
Co budete potřebovat?
- 1 balení lasagní (těstovin)
- 500 g mletého hovězího masa
- 100-150 g sýra
- 500 g klobásy (salámu)
- 150 g nízkotučného sýru
- 1 šálek omáčky na špagety, nebo rajčatového protlaku
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Reklama
- Nejprve si v pánvi rozehřejte na středním plamenu trochu oleje.
- Poté přidejte hovězí maso, které krátce osmažte.
- Klobásu nakrájejte na středně velké kusy, přidejte ji k hovězímu a společně smažte.
- Následně maso zalijte omáčkou (rajčatovým protlakem) a dobře promíchejte.
- Zatímco se masová směs vaří, smíchejte nízkotučný sýr Ricotta s černým pepřem a špetkou soli.
- Následně sundejte pánev z ohřívače a předehřejte si troubu na teplotu 200°C.
- Protože se snažíte připravit mini lasagne, budete potřebovat muffinové košíčky.
- Košíčky nezapomeňte vymazat máslem a dna vystlat těstovinou.
- Pak přijde nařadu vrstva sýru, masové směsi, sýru a těstovin. Když zbyde místo můžete postup ještě jednou opakovat.
- Pak vložte lasagne do předem vyhřáté trouby a pečte přibližně 12-15 minut.
- Doporučujeme podávat s čerstvou zeleninou a dipem ze zakysané smetany.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama