Koláče s masem a bramborami jsou skvělou svačinou i večeří. Jejich příprava je jednoduchá, překvapivě rychlá, i když si připravíte vlastní těsto. Těsto bude hotové za 30 minut a potom stačí jen dát všechno dohromady a upéct v troubě. Uvidíte, že si pochutná celá rodina a budete mít další recept, který skvěle funguje na rychlou a velmi chutnou večeři.
Co budete potřebovat?
Na přípravu domácího těsta stačí jen pár věcí a na náplň také nepotřebujete mnoho ingrediencí. Díky tomu je toto jídlo docela levné (záleží na ceně masa), jednoduché a rychlé. Recept dokáže připravit i naprostý začátečník a pochutná si na něm každý fanoušek masových koláčů nebo netradičních receptů. Na výrobu potřebujete:
- pšeničná mouka – 750 gramů,
- máslo – 300 gramů,
- zakysaná smetana – 200 gramů,
- sůl – 2 lžičky,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- mleté vepřové maso – 400 gramů,
- vejce – 3 ks,
- brambory – 3 ks,
- cibule – 2 ks,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- koriandr – podle chuti.
Pracovní postup
Do hluboké mísy nasypte mouku, máslo z lednice nastrouhejte a rukama obojí promíchejte. Vznikne vám drobivá hmota. Do čisté mísy vložte zakysanou smetanu, prášek do pečiva a 1 lžičku soli. Všechno důkladně promíchejte. Přidejte vzniklou hmotu z mouky, 2 žloutky a 3 bílky. Nejdříve těsto promíchejte lžící a potom rukama. Vložte ho na 15 minut do lednice odpočívat. Mezitím očistěte brambory a cibuli. Brambory nakrájejte na kostičky a cibuli najemno.
Smíchejte nakrájenou zeleninu s mletým masem a kořením. Pracovní plochu zasypte moukou. Těsto rozdělte na dvě stejné části a obě vyválejte na tenký plát. Jeden položte na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi udělejte středně velké kopečky na celý povrch těsta. Zakryjte je druhým plátem těsta a vytvarujte jednotlivé koláčky. Okraje přitiskněte. Rozšlehejte žloutek, potřete s ním koláče a posypte sezamovými semínky. Vložte do trouby a pečte na 180 stupňů po dobu 30-35 minut.
Zdroj: zinoti.lt