Možná si myslíte, že příprava brambor je nejjednodušší a nejběžnější věc pod sluncem. Pravdou je, že si můžete tuto zeleninu připravit mnoha způsoby. Díky tomu vám přinese vždy trochu jinou strukturu, vůni i chuť. Právě proto se dnes podíváme na to, jak si můžete připravit máslové brambory jako jedinečnou přílohu k masovým pokrmům.
Co budete potřebovat?
Pravdou je, že budete potřebovat jen pár ingrediencí a užijete si brambory se zcela novou chutí. Jejich příprava je také trochu jiná než obvykle. Nejde jen o to, že hodíte brambory do hrnce a necháte je uvařit. V tomto případě potřebujete trochu více kroků, ale výsledek rozhodně stojí za trochu více námahy. Na výrobu máslových brambor potřebujete:
- brambory – 3 ks,
- rostlinný olej – 2 lžíce,
- máslo – 2 lžíce,
- čerstvý tymián – 4 snítky,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- zeleninový nebo drůbeží vývar – podle potřeby.
Pracovní postup
Připravte si čerstvé a krásné brambory. Oškrábejte je a opláchněte pod tekoucí vodou. Okrájejte brambory tak, abyste získali krásné špalíčky. Na pánev nalijte malé množství oleje, zahřejte ho a osmažte na něm brambory ze všech stran dozlatova. Poté přidejte do pánve čerstvé snítky tymiánu, máslo a ochuťte brambory solí a pepřem. Jiné koření nepotřebujete, aby byla tato příloha vynikající a správně kořeněná. Poté můžete brambory přenést do pekáče nebo zvolte pro přípravu pánev vhodnou do trouby.
Zalijte brambory zeleninovým nebo drůbežím vývarem a vložte je do trouby předehřáté na 180 stupňů Nechte je péct po dobu 30 minut, aby byly dokonale měkké a jemné uvnitř. Nakonec získáte brambory, které jsou uvnitř dokonale propečené a zvenku nádherně zlaté. A velkou výhodou bude také tymián, protože přinese nejen svou jedinečnou chuť, ale také nádhernou vůni, která se ponese celou kuchyní. Použijte brambory jako přílohu k masu a pochutnejte si. Dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz