Netradiční pečený květák: Růžičky jsem obalila v majonézovo-smetanové směsi a posypala bylinkami. Výsledek byl famózní!

Reklama

Pokud jste milovníci zapečené zeleniny, tento recept Vás zaručeně potěší. Je jiný a zároveň velmi podobný jako ty, které jste vyzkoušeli dosud. S tím rozdílem, že květák se v tomto receptu namáčí ve výjimečně chutné směsi smetany, majonézy, hořčice a voňavých bylinek. Necháte se zlákat?

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký květák
  • 4 PL majonézy
  • 3 PL zakysané smetany
  • 1 PL hořčice
  • 1 PL olivového oleje
  • špetku tymiánu a rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanku dle potřeby
  • 400 g tvrdého sýra, nebo parmezánu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Květák si předvařte ve slané horké vodě přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a ani svrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdrobte na růžičky.

Zapékací mísu si vymažemte trochou oleje.

Reklama

Ve větší misce si smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, olej, sůl, pepř a tymián s rozmarýnem. Potom do směsi vysypte růžičky květáku a dobře je v ní pomáčejte. Vše spolu vysypte na plech a posypte strouhankou. Na vrch můžete nasypat ještě trošku tymiánu pro lepší vůni.

Na závěr vše posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů, dokud nebude sýr i květák zlatavý.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama