Netradiční pečený květák: Růžičky jsem obalila v majonézovo-smetanové směsi a posypala bylinkami. Výsledek byl famózní!

Pokud jste milovníci zapečené zeleniny, tento recept Vás zaručeně potěší. Je jiný a zároveň velmi podobný jako ty, které jste vyzkoušeli dosud. S tím rozdílem, že květák se v tomto receptu namáčí ve výjimečně chutné směsi smetany, majonézy, hořčice a voňavých bylinek. Necháte se zlákat?

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký květák
  • 4 PL majonézy
  • 3 PL zakysané smetany
  • 1 PL hořčice
  • 1 PL olivového oleje
  • špetku tymiánu a rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanku dle potřeby
  • 400 g tvrdého sýra, nebo parmezánu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Květák si předvařte ve slané horké vodě přibližně 10 minut. Zevnitř by měl být ještě křupavý a ani svrchu by se ještě neměl drolit. Potom ho rozdrobte na růžičky.

Zapékací mísu si vymažemte trochou oleje.

Ve větší misce si smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, olej, sůl, pepř a tymián s rozmarýnem. Potom do směsi vysypte růžičky květáku a dobře je v ní pomáčejte. Vše spolu vysypte na plech a posypte strouhankou. Na vrch můžete nasypat ještě trošku tymiánu pro lepší vůni.

Reklama

Na závěr vše posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů, dokud nebude sýr i květák zlatavý.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama