Káva je nejoblíbenějším nápojem na světě. Většina z nás si bez ní nedokáže představit svůj den a každý z nás má svou oblíbenou podobu tohoto nápoje. V Rakousku se objevil velmi speciální druh kávy, do které se přidává vejce a med. Kombinace je to velmi zajímavá a výsledek je překvapivě vynikající! Proč se do kávy přidávají vejce a proč byste to měli také vyzkoušet?
Káva s vejcem a medem
V Rakousku se objevila káva s medem a vejci. Okamžitě se stala naprostou senzací, protože je tato kombinace možná podivná, ale ve skutečnosti velmi dobrá. Příprava je také velmi zajímavá. Do kávy se rozklepne vajíčko a rozšlehá se elektrickým ručním mixérem na emulzi. Do výsledku se přidá med a užijete si lahodnou chuť kávy, kterou jste ještě nikdy neochutnali. Její chuť i struktura jsou jedinečné a možná vás dokonce vrátí vzpomínkami do dětství. Jak?
Konzistence tohoto nápoje vás během vteřiny vrátí vzpomínkami do dnů, kdy jste si s chutí dávali vaječný krém. Navíc je ale doplněn velmi příjemnou kávovou příchutí, která potěší každého milovníka kávy. Další variantou kávy, která se ve světě hodně rozšířila a je chutná i zdravá zároveň, je káva s citronem. Proč byste to měli vyzkoušet?
Káva je pro lidský organismus velmi zdravá
Novým trendem v kavárnách je také káva s citronem. Toto duo podporuje hubnutí, tonizuje pokožku a nabízí vám mnoho pozitivních účinků. Dokonce i výživoví poradci tento nápoj doporučují, když chcete posílit své zdraví a zbavit se přebytečných kilogramů. Kávě se část říká také černé zlato, protože se denně vypijí po celém světě 2 miliardy šálků!
Věda po mnoho let zkoumá vliv tohoto nápoje na naše zdraví. Vědci se vždy neshodnou, ale většina z nich se přiklání k tomu, že je káva zdravá. Při pravidelné konzumaci 1 až 3 šálků denně je velmi zdravá. Více kávy denně může přinést zdravotní problémy. Zdravá konzumace kávy ale čistí tělo od toxinů, snižuje onemocnění jater i ledvin. Navíc čistí tepny a zabraňuje díky tomu infarktu.
Vliv citronu na lidské tělo
Všichni víme, že citron je bohatým zdrojem vitamínu C, který potřebuje náš imunitní systém. Právě z tohoto důvodu si přidáváme citron do čaje, když jsme nachlazení. Citron je bohatý také na přírodní antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Na metabolické úrovni ničí cholesterol a podporuje tvorbu serotoninu z tryptofanu. Díky tomu se cítíme šťastnější.
Měli byste pít kávu s citronem?
Káva a citron jsou samostatně velmi příznivé produkty. Dohromady z nich ale nezískáte nic navíc. Podle některých odborníků je to spíš naopak. Přínosné enzymy z citronu odumírají při vysokých teplotách. Na druhou stranu je káva s citron vynikající a nemusíte se jí hned vzdávat. Citron pro jeho vlastnosti si jednoduše dejte v jiné podobě a stále si můžete vychutnat vynikající kávu bez výčitek!
Zdroj: chapchap.su