Netradiční sýrové placky z jogurtovo-tvarohového těsta: Nejlépe chutná s kyselým zelím a nebo jen tak. Jsou tak dobré, že je nebudete stíhat připravovat!

Na první pohled by to mohlo vypadat, že jde o obyčejné placky. Ujišťujeme Vás však, že tyto placky jsou něco mnohem lepšího. Jsou velmi neobvyklým způsobem míchání několika mléčných ingrediencí. A chutnají úplně fantasticky! Tvarohovo jogurtové těsto je velmi měkké a křehké, naopak sýrová nádivka je úžasně lahodná a hutná jak konzistencí, tak chutí.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 4 PL polohrubé mouky
  • 150 g jogurt nebo kysané smetany
  • 200 g jemného tvarohu
  • 2 vejce
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 PL zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • špetku bylinek nebo petrželky

Jak na to?

Smíchejte tvaroh, vejce, jogurt pokojové teploty, přidejte jedlou sodu, sůl a mouku. Vše důkladně zamíchejte, aby vzniklo těsto jednotné konzistence.

Reklama

Připravte si nádivku. Nastrouhejte sýr, přidejte k němu prolisovaný česnek, bylinky a kysanou smetanu. Dobře spolu promíchejte, aby se i česnek a bylinky dostali mezi strouhaný sýr.

Na pánev s rozehřátým olejem dejte polévkovou lžíci těsta, na ni menší lžíci sýrové náplně, kterou trochu přitlačte do těsta. Po opečení obraťte a opékejte i z druhé strany do zlatova. Výsledek chutná fantasticky. Podávejte s čerstvou zeleninou a smetanovým dipem nebo omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama