Tento univerzální lék se k nám dostal z Ruska. Má velmi pozitivní vliv na ledviny, střeva a hlavně krevní tlak. Jedná se o zkvašenou červenou řepu! A my vám řekneme, jak tuto medicínu připravit.
Kvasy obsahují různé látky, které podporují funkce určitých orgánů. Kysané zelí či kefír jsou příklady zkvašených potravin. Pro Rusko je ovšem typická ona zmíněná červená řepa. Řepa je velice zdravá sama o sobě, ovšem po zkvašení působí mnohem intenzivněji.
Podle vědců má dokonce takové účinky, že působí i na nádory, je schopna regenerovat například játra a ledviny a také slouží velmi dobře k celkové detoxikaci.
Pokud máte například zácpu, či jiné zažívací problémy, sáhněte po zkvašené červené řepě.
V Rusku se tato „medicína“ začala užívat hlavně kvůli snížení vysokého krevního tlaku do normálu. Pokud tedy máte už nyní nízký krevní tlat, řepu vám nedoporučujeme.
Co k tomu potřebujete?
- zavařovací sklenici (3 litry objem)
- víčko s dírkami
- 700 g čerstvé červené řepy
- 2 polévkové lžíce mouky
- 200 g cukru
- 100 g rozinek
Postup:
- červenou řepu umyjte a oloupejte
- nakrájejte ji nejlépe na malé kostičky a vložte do zavařovací sklenice
- přidejte ostatní ingredience : mouku, cukr a rozinky
- to vše zalijte vodou (nejlepší je, když je voda studená, ale převařená) a důkladně promíchejte
- uzavřete nádobu víčkem s dírkami
- postavte nádobu na teplé místo a nechte ji tam týden
- každý den musíte obsah 2x promíchat
- po 7 dnech roztok přeceďte a je hotovo!
Optimální dávkování jsou 3-4 polévkové lžíce 3x denně. Roztok doporučujeme skladovat v lednici.
Léčebná kůra by se měla opakovat 3x vždy s 3 měsíční pauzou.
Vedlejší účinky:
- průjem – znak čištění těla od nečistot a škodlivých látek
Pokud máte ovšem častější trávicí problémy, konzumaci kvasu nedoporučujeme. Případné užívání můžete prokonzultovat se svým lékařem.
Tento recept patří mezi jeden z nejoblíbenějších receptů k celkové detoxikaci těla. Jeho chuť není výrazně odpudivá a navíc, příprava je opravdu velice snadná a finančně nenáročná.