Tento jednoduchý recept si okamžitě oblíbíte. Je jednoduchý a ještě k tomu chutný.
Určitě tím u rodiny či přátel uspějete. Tento recept se nazývá „Hasselback“.Technika přípravy pochází ze Švédska, z restaurace Hasselbacken.
Kouzlo spočívá v tom, že do prsou uděláte menší řezy, do kterých pak dáte zrovna to na co máte chuť. Možná tak znáte brambory, do který se také dělají řezy a plní se šunkou a sýrem.
..:Budete potřebovat:..
Kuřecí prsa
Špenát
Olivový olej
Sýr ricotta nebo kozí
Sýr na posypání ( záleží na vás na který mate chuť)
Sůl + pepř
Koření
..:Postup:..
Kuřecí prsa si necháme v celku a omyjeme a poté osušíme pomocí papírového kapesníku.
Pak můžeme do prsou začít dělat řezy, které budou od sebe přibližně 1 cm. Dejte si pozor, aby nebyli moc hluboké a prsa se nám nerozpadla. Následně můžeme opepřit a osolit. Kdo chce přidá čerstvé bylinky a červenou papriku.
Na mírném ohni si dáme trochu olivového oleje a přidáme špenátové listy a necháme podusit do doby než uvidíte, že listy změkly a ztmavly. Pak už můžete přidat ricottu ( nebo kozí sýr ). Vše promícháme tak, nám vznikla hustý hmota a sýr byl zcela roztavený.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Pomocí lžíce plníme jednotlivé zářezy v prsou. Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete dochutit svým oblíbeným kořením.
Na závěr posypeme prsa sýrem. Nejlépe se hodí mozzarella nebo čedar.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Troubu si předehřejeme na 200°C a budete péct přibližně 25 minut. Pokud máte možnost, tak na posledních 5 minut zvolte režim grilování.
Prsa tak chytnou krásnou zlatou barvu. Jako přílohu můžete zvolit klasické brambory se zeleninou, ale nezkazíte nic ani s rýží.
..:Pár tipů co použít jako náplň:..
slanina + niva
slanina + bylinky + česnek
jablka + šunka + čedar
parmská šunka + sušená rajčata + sýr
podušené žampiony + šunka + sýr
Přejeme dobrou chuť