Nugátové sušenky s čokoládovou polevou jsou skvělé cukroví

Domácí sušenkové cukroví chutná prakticky každému. Nezáleží na tom, na co máte zrovna chuť nebo jestli hledáte univerzální cukroví pro všechny návštěvy. Na tomto receptu si všichni pochutnají a rozhodně nebudete litovat, že jste se pustili do jejich přípravy. Výroba je navíc velmi jednoduchá a rychlá, takže si nepřiděláte více práce než u jiných druhů cukroví.

Reklama

Co budete potřebovat?

Smíchejte pár základních ingrediencí na pečení a získáte výborné a velmi jemné těsto. Ihned potom si připravíte také krém z pár surovin, který bude mnohem lepší než obyčejná marmeláda. A sušenkám dodá úplně jinou chuť i vůni. Na výrobu tohoto chutného cukroví potřebujete:

  • máslo (měkké) – 150 gramů,
  • moučkový cukr – 80 gramů,
  • hnědý cukr – 30 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • vaječné žloutky – 3 ks,
  • mouka – 200 gramů,
  • prášek do pečiva – špetka,
  • kakaový prášek – 20 gramů,
  • mléko – 1-2 lžíce,
  • ořechový nugátový krém (např. Nutella) – 150 gramů,
  • hořká čokoláda – 150 gramů.
Shutterstock

Jaké nástroje potřebujete?

Na těsto pochopitelně můžete použít jen své ruce, ale s moderními pomocníky to půjde hned lépe a rychleji. Proto si nechte po ruce kuchyňského robota nebo ruční šlehač s metličkou. Stejně tak budete potřebovat cukrářský sáček s hvězdicovým zakončením. Pořídit si můžete jednorázové sáčky nebo silikonový sáček s mnoha zakončeními, který použijete opakovaně. Stačí ho jen důkladně umýt a můžete ho použít znovu a znovu.

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 190 stupňů a dva plechy vyložte pečicím papírem. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkou. Musíte získat světlou a nadýchanou pěnu. Poté přidejte žloutky jeden po druhém a důkladně promíchejte. Následně přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vše míchejte nejdřív na nízkou rychlost a postupně přidávejte. Jestli je těsto příliš tuhé, přidejte pár lžic mléka a znovu promíchejte. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku s hvězdicovým zakončením.

Reklama
Shutterstock

Cukrářským sáčkem vytvořte na plechy proužky o dálce asi 6 centimetrů. Nechte mezi nimi trochu místa, protože se během pečení zvětší. Vložte plech do trouby a pečte po dobu 10-12 minut. Hlídejte je, abyste sušenky nespálili a poté je nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ideální je k tomu použít mřížku. Poté si připravte nugátový krém tím, že ho krátce zahřejete v mikrovlnné troubě a přesunete do cukrářského sáčku. Ustřihněte mu jen malý růžek sáčku, aby krém nevytékal příliš rychle.

Ozdobte své sušenky

Na polovinu sušenek natřete krém s pomocí cukrářského sáčku. A navrch položte druhou sušenku, abyste vždy spojili dvě k sobě. Pár minut je nechte odstát, aby krém ztuhl a sušenky se pořádně přilepily. Mezitím si nakrájejte čokoládu na menší kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni společně s kapkou mléka nebo malým množstvím másla. Konce sušenek namočte do čokolády a máte hotovo!

Zdroj: oromasy.com

Reklama