Zkuste udělat změnu: Nutella Tiramisu je perfektní sladká dobrota

Tiramisu je tradiční italský dezert, který si získal srdce po celém světě díky své jemné kombinaci kávy, mascarpone a piškotů. Co kdybychom ale tento klasický recept obohatili o ještě více čokoládové chuti? Přesně to vám přináší tento recept na Nutella tiramisu! Spojení smetanového mascarpone a lahodné Nutelly tvoří dokonalou harmonii, která potěší všechny mlsné jazýčky. Přečtěte si náš recept a připravte si doma tuto neodolatelnou pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina.

Reklama

Ingredience:

  • 500 g sýra mascarpone
  • 150 g oříškového krému (Nutella)
  • 200 g husté smetany
  • 300 g sušenek
  • 350 g espressa
  • 50 g studené vody

Na ozdobení:

  • Oříškový krém
shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Příprava kávy: Připravte si silný espresso a smíchejte ho se studenou vodou. Tato směs poslouží k namáčení sušenek.
  2. Příprava směsi: V míse smíchejte sýr mascarpone s oříškovým krémem (Nutellou) a následně přidejte hustou smetanu. Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Namáčení sušenek: Sušenky ponořte do připravené kávy se studenou vodou. Nechte sušenky absorbovat tekutinu, ale nedovolte jim, aby byly příliš měkké.
  4. Sestavení Tiramisu: V hlubším pekáči nebo skleněné nádobě vytvořte první vrstvu namočených sušenek. Na tuto vrstvu nanesete část směsi mascarpone s oříškovým krémem. Opakujte tento postup, dokud nemáte vrstvy sušenek a směsi.
  5. Dokončení: Poslední vrstvu tvoří směs mascarpone. Tiramisu ozdobte oříškovým krémem.
  6. Chladící doba: Hotové Tiramisu dejte do lednice a nechte ho odpočívat alespoň hodinu. Tímto krokem zajistíte, že se chutě a textury dokonale sloučí.
  7. Servírování: Před podáváním můžete Tiramisu ozdobit dalším oříškovým krémem podle vaší fantazie. Vychutnejte si toto lahodné dezertní umění, které spojuje krémovost mascarpone s bohatou chutí Nutelly a šťavnatostí namočených sušenek.
Reklama