Tiramisu je tradiční italský dezert, který si získal srdce po celém světě díky své jemné kombinaci kávy, mascarpone a piškotů. Co kdybychom ale tento klasický recept obohatili o ještě více čokoládové chuti? Přesně to vám přináší tento recept na Nutella tiramisu! Spojení smetanového mascarpone a lahodné Nutelly tvoří dokonalou harmonii, která potěší všechny mlsné jazýčky. Přečtěte si náš recept a připravte si doma tuto neodolatelnou pochoutku, kterou si zamiluje celá rodina.
Reklama
Ingredience:
- 500 g sýra mascarpone
- 150 g oříškového krému (Nutella)
- 200 g husté smetany
- 300 g sušenek
- 350 g espressa
- 50 g studené vody
Na ozdobení:
- Oříškový krém
Postup přípravy:
- Příprava kávy: Připravte si silný espresso a smíchejte ho se studenou vodou. Tato směs poslouží k namáčení sušenek.
- Příprava směsi: V míse smíchejte sýr mascarpone s oříškovým krémem (Nutellou) a následně přidejte hustou smetanu. Důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Namáčení sušenek: Sušenky ponořte do připravené kávy se studenou vodou. Nechte sušenky absorbovat tekutinu, ale nedovolte jim, aby byly příliš měkké.
- Sestavení Tiramisu: V hlubším pekáči nebo skleněné nádobě vytvořte první vrstvu namočených sušenek. Na tuto vrstvu nanesete část směsi mascarpone s oříškovým krémem. Opakujte tento postup, dokud nemáte vrstvy sušenek a směsi.
- Dokončení: Poslední vrstvu tvoří směs mascarpone. Tiramisu ozdobte oříškovým krémem.
- Chladící doba: Hotové Tiramisu dejte do lednice a nechte ho odpočívat alespoň hodinu. Tímto krokem zajistíte, že se chutě a textury dokonale sloučí.
- Servírování: Před podáváním můžete Tiramisu ozdobit dalším oříškovým krémem podle vaší fantazie. Vychutnejte si toto lahodné dezertní umění, které spojuje krémovost mascarpone s bohatou chutí Nutelly a šťavnatostí namočených sušenek.
Reklama