Malé lívance jsou velmi oblíbenou snídaní snad pro každého z nás. Můžete si je přitom udělat velmi zdravé, když smícháte pár základních ingrediencí, získáte tu nejlepší snídani pod sluncem. Navíc je recept velmi rychlý a jednoduchý. Zvládnete ho během chvilky a budete mít zdravou a velmi dobrou snídani nebo sladkou svačinu pro celou rodinu. A dokonce si na nich pochutnáte také jako na sladké večeři.
Co budete potřebovat?
Na výrobu zdravých lívanců vám postačí jen pár věcí. Takové recepty jsou nejlepší, protože vás stojí jen pár korun a jsou velmi jednoduché na přípravu. Zkuste tento recept a uvidíte, že si pochutná celá rodina. Placičky jsou příjemné sladké, ale zároveň velmi zdravé. Spojení zralých banánů a ovesných vloček totiž nic nepřekoná.
Na výrobu potřebujete:
- ovesné vločky – 200 gramů,
- mléko – 200 ml,
- banán – 1 ks,
- cukr krystal – 7 gramů,
- prášek do pečiva – 5 gramů,
- skořice – 5 gramů,
- moučkový cukr.
Pracovní postup
Do větší misky nasypte ovesné vločky. Zalijte je mlékem a důkladně promíchejte. Zralé banány oloupejte. Musí být zralé, abyste z nich získali nejvíce chuti a sladkosti. Banán nakrájejte na menší kousky a rozmačkejte vidličkou. Do mísy s ovesnými vločkami přidejte banán. Rozšlehejte do směsi vejce, přidejte cukr, skořici a prášek do pečiva. Poté těsto míchejte, dokud se vše dokonale nespojí do homogenní hmoty. V tu chvíli máte těsto hotové.
Na pánev nalijte menší množství oleje a počkejte, dokud se nezahřeje. Na rozehřátý olej vytvořte malé placky s pomocí lžíce. Měly by mít průměr asi 5 centimetrů. Osmažte placky z obou stran a hotové lívance položte na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku. Nakonec je nechte lehce vychladnout a posypte moučkovým cukrem. Můžete je podávat se zakysanou smetanou, šlehačkou, bílým jogurtem, čerstvým ovocem a dalšími doplňky. Přejeme dobrou chuť!