Skvělé lahodné snídaně jsou nejen nejdůležitějším jídlem dne, jsou také způsob, jak se do náročného dne dobře a s úsměvem naladit. Míchaná vajíčka jsou klasika, které jsou na snídani běžným pokrmem. Slavná francouzská kuchyně nám už ale velmi dávno představila způsob, jak si jídlo na snídani ozvláštnit a připravit si doma pokrm, který chutná jako v restauraci. Kdo by neměl rád omelety?

Přinášíme Vám několik tipů, jak si doma připravíte ty nejlepší omelety!

Nejlepší vajíčka na omeletu jsou domácí, dodají omeletě krásnou žlutou barvu a nezaměnitelnou chuť. Pokud si chcete připravit dietní omeletu, oddělte žloutky a použijte pouze utřené bílky s mlékem.
Na nadýchanou omeletu stačí použít pouze 1 vejce a 20 ml mléka. Více mléka raději nedávejte, abyste neměli omeletu příliš vlhkou.
Pokud máte rádi netradiční tvary a rádi v kuchyni experimentujete, použijte formu ve tvaru srdce. Namísto rostlinného oleje dejte na pánev máslo.

Pokud stále hledáte recept na nadýchanou omeletu, vyzkoušejte toto: 4 vejce, 1,5 lžičky krupice a trochu mléka. Tento famózní recept na nadýchanou omeletu si okamžitě zamilujte.
Pokud patříte mezi lidi, kteří přímo zbožňují smetanu, určitě vyzkoušejte do omelety přidat také 2 polévkové lžíce zakysané smetany. Omeleta bude mít dokonalou smetanovou chuť.

Nebojte se experimentovat. Zkuste si vytvořit jedinečný recept na omeletu. Ať už přidáte kousek slaniny nebo oblíbenou zeleninu, vytvoříte netradiční chuť a zároveň tak ozvláštníte každou snídani nejen pro sebe, ale pro celou Vaši rodinu.
Omeleta je jeden z nejoblíbenějších snídaňových pokrmů po celé Evropě. Ve Francii má téměř každá rodina svůj jedinečný recept, tak proč si od nich nevzít příklad?