Milujete vosí hnízda, ale chcete nějakou změnu? Zkuste tento jedinečný recept, který v sobě spojuje základ z domácího těsta, Toffifee a nadýchané pusinky. Navíc jde o skvělou aktivitu, do které můžete zapojit i své děti. Ať jde o těsto nebo pusinky, děti bude zajisté bavit toto jedinečné cukroví nejen připravovat, ale také si na něm pochutnají. A cukroví jim bude chutnat ještě víc právě díky tomu, že se na výrobě budou podílet.
Co budete potřebovat?
Dezert se skládá ze tří složek, a to z těsta, bonbonů a pusinek. Na každou z těchto částí potřebujete jen pár ingrediencí, které máte neustále doma. Musíte si zakoupit jen dostatek bonbonů, abyste měli čím naplnit tato netradiční vosí hnízda. Tento recept je zajímavou alternativou ke klasickému cukroví a zároveň ho připravíte velmi jednoduše. Na základ z křehkého těsta potřebujete:
- mouka – 180 gramů,
- máslo – 100 gramů,
- cukr – 40 gramů,
- vaječný žloutek – 1 ks,
- voda – 1 lžíce,
- sůl – špetka,
- Toffifee – 48 ks.
Na pusinky:
- vaječné bílky – 3 ks,
- kukuřičný škrob – 1 lžička,
- cukr – 100 gramů.
Jaké pomůcky potřebujete?
Kromě samotných ingrediencí si připravte k ruce i pár dalších věcí. Hodně vám pomůže kuchyňská váha, ale potřebujete také dost velkou mísu, váleček na těsto, sklenici (nebo vykrajovátko), tyčový mixér s metličkou (případně kuchyňského robota), cukrářský sáček a pochopitelně také plech na pečení. Nezapomeňte ani na pečicí papír, aby se těsto nepřipeklo k plechu.
Pracovní postup
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na křehké těsto a důkladně je promíchejte. Zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte těsto 30 minut odpočívat v lednici. Potom ho rozválejte na pomoučeném povrchu. Pomocí sklenice nebo vykrajovátka udělejte z těsta kolečka. Každé kolečko musí být o něco větší než Toffifee. Všechna kolečka z křehkého těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každého kolečka položte jeden bonbon, rovnou stranou dolů.
Poté vyšlehejte vaječné bílky s cukrem, dokud nevznikne pevný sníh. Přidejte také trochu kukuřičného škrobu, aby pusinky držely lepší tvar. Tuto směs naneste na připravené dezerty. Můžete k tomu použít obyčejnou lžíci nebo cukrářský sáček. Dávejte si pozor, aby tam nezůstaly žádné mezery, jinak vám Toffifee vyteče. Troubu předehřejte na 160 stupňů na horkovzdušný program a pečte 15-20 minut. Nechte je vychladnout a vyskládejte na talíř. Nikdy je neskládejte na sebe, jinak se pusinky zničí. Dobrou chuť!
Zdroj: abenteuer-markt.de