Na internetu je desítky, možná stovky receptů na to, jak udělat ty nejlepší chutné knedlíky k masu a zelí, ale žádný z nich není jako tento. Zapomeňte na kynuté knedlíky, protože tyhle jsou opravdu chutné, zaberou méně času a celá rodina si je zamiluje, že už jiné chtít nebude.
Každý víme, že knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta, ale každé těsto se vždy něčím liší. Každá naše babička dávala do těsta jiné ingredience a tak je to i dnes. Každý knedlík chutnal, chutná a vždy bude chutnat odlišně.
V čem je tedy kouzlo právě tohoto receptu? Koukněte se s námi na ingredience a postup a sami uvidíte.
Ingredience:
- ½ kg hrubé mouky
- 2 vejce
- 1 kg brambor
Postup:
Vezmeme brambory, oloupeme je a odřežeme veškeré hnědé tečky, aby byly opravdu čisté.
Nyní je dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Pokud je necháte vařit trochu déle, tak to ničemu nevadí. Brambory nadále sceďte a rozšťouchejte na kaši.
Teď přidáme vajíčka a mouku a zpracujeme těsto do tvaru, který je klasický pro knedlíky. Teď stačí vzít potravinovou fólii a celou šišku knedlíku zabalím tak, aby těsto drželo tvar. Na koncích doporučuje svázat, aby těsto nevypadalo a bylo opravdu pevně fixované ve fólii.
Teď opět s knedlíky do hrnce s vodou a vařit 20 minut. Knedlíky by měly samy vyplavat nahoru.
Zkuste i Vy tento recept na knedlíky a dejte vám vědět, jak Vám chutnaly.