Odlehčený cheesecake bez mouky

Připravte si dezert, po kterém nebudete muset mít výčitky svědomí! Navrhujeme náš odlehčený cheesecake, do kterého není potřeba přidávat žádnou mouku – skládá se z ovesných vloček, tvarohu a ovoce. Ochutnejte sami a jistě zjistíte, že s pomocí tohoto dezertu můžete obohatit jakoukoli dietu. Cheesecake je oblíbeným druhem dezertu, který oceníte i jako svačinku. Recept není nijak náročný, zvládne jej připravit i kuchař-začátečník.

Reklama

Ingredience

  • 80 g mletých ovesných vloček
  • 2 ks bílky,
  • 1 špetka soli,
  • 3 lžíce vody,
  • 500 g měkkého tvarohu s odlehčeným obsahem tuku,
  • 4 lžíce medu (nebo podle chuti),
  • 200 g malin (nebo jiného, například sezónního ovoce).

Příprava

  1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. Ovesné vložky smíchejte se 3 lžícemi vody a vše společně opatrně vmíchejte do sněhu.
  3. Tuto ovesno-sněhovou směs vložte do malé dortové (nebo jiné pečící) formy a pečte 10 minut na 180 °C. Poté nechte vychladnout.
  4. Nyní si připravíte tvarohovou část cheesecaku: tvarohy vyšlehejte s medem. Opatrně přidejte maliny či jiné ovoce a promíchejte.
  5. Tvarohovou část navrstvěte a uhlaďte na upečeném sněhu.
  6. Nechte na několik hodin v lednici.
  7. Pokud chcete, můžete hotový cheesecake posypat kakaem nebo strouhanou kvalitní hořkou čokoládou.
Reklama