Připravte si dezert, po kterém nebudete muset mít výčitky svědomí! Navrhujeme náš odlehčený cheesecake, do kterého není potřeba přidávat žádnou mouku – skládá se z ovesných vloček, tvarohu a ovoce. Ochutnejte sami a jistě zjistíte, že s pomocí tohoto dezertu můžete obohatit jakoukoli dietu. Cheesecake je oblíbeným druhem dezertu, který oceníte i jako svačinku. Recept není nijak náročný, zvládne jej připravit i kuchař-začátečník.
Reklama
Ingredience
- 80 g mletých ovesných vloček
- 2 ks bílky,
- 1 špetka soli,
- 3 lžíce vody,
- 500 g měkkého tvarohu s odlehčeným obsahem tuku,
- 4 lžíce medu (nebo podle chuti),
- 200 g malin (nebo jiného, například sezónního ovoce).
Příprava
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
- Ovesné vložky smíchejte se 3 lžícemi vody a vše společně opatrně vmíchejte do sněhu.
- Tuto ovesno-sněhovou směs vložte do malé dortové (nebo jiné pečící) formy a pečte 10 minut na 180 °C. Poté nechte vychladnout.
- Nyní si připravíte tvarohovou část cheesecaku: tvarohy vyšlehejte s medem. Opatrně přidejte maliny či jiné ovoce a promíchejte.
- Tvarohovou část navrstvěte a uhlaďte na upečeném sněhu.
- Nechte na několik hodin v lednici.
- Pokud chcete, můžete hotový cheesecake posypat kakaem nebo strouhanou kvalitní hořkou čokoládou.
Reklama