Opravdu jednoduchý tvarohový koláč s mákem. VŠICHNI po vás budou chtít po ochutnání recept, lepší jste nejedli!

Připravte si doma tvarohový koláč s mákem podle našeho receptu a poznejte, jaké to je mít „nebe v hubě“. Pakliže patříte mezi milovníky kombinace máku a tvarohu, pak si můžete být jistí, že si na téhle rychlovce zaručeně pochutnáte. 

Reklama

Pokud stejně jako já neodoláte kombinaci tvarohu a máku, pak si tuhle sladkou dobrotu jednoduše musíte zamilovat. Stačí jedno jediné sousto a vaše chuťové pohárky vystřelí až do nebes. Kromě toho je tvarohový koláč s mákem opravdu jednoduchý a rychlý na přípravu, takže se nebojím tvrdit, že jej dokáže připravit úplně každý.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 3 vajíčka
  • 500 g tvarohu
  • 120 g máku
  • 100 g másla
  • 200 g cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu

Jak postupovat při přípravě?

A nyní začíná všechna ta legrace, na jejímž konci bude následovat jediný možný scénář: po koláči s tvarohem a mákem se jen zapráší!

  1. Začněte tím, že si vyšleháte 1 vejce s 50 g cukru a přidat můžete i rozpuštěné máslo.
  2. Ve druhé misce smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a poté přidejte do vaječné směsi.
  3. Vytvořte hladké těsto, které vložte do zapékací formy vystlané pečicím papírem,  nezapomeňte na okraje. Takto připravené těsto uložte na půl hodiny do lednice.
  4. Nyní je čas na přípravu nádivky, kterou připravíte tak, že mák zalijete horkou vodou. Necháte 20 minut louhovat a poté přecedíte.
  5. Tvaroh s pomocí mixéru smíchejte se škrobem, zbylým množstvím cukru a vajíčky. Všechny ingredience pečlivě promíchejte tak, aby vám vznikla hladká konzistence. Rozdělte na dvě části, přičemž jedné z nich může být o cca 150 g více.
  6. Do té části, které je méně, přidejte mák a promíchejte. Pokud by se stalo, že by výsledná směs byla moc hustá, můžete přidat malé množství smetany.
  7. Těsto vyjměte z lednice a na střídačku jej plňte tvarohem s mákem a tvarohem bez máku.
  8. Nyní už jen stačí těsto vložit do trouby předehřáté na 180 °C a péct 1 hodinu. Po dopečení nechte koláč vychladnout a teprve poté jej vyklopte z formy.

A to je celé, kouzlo je hotové a dílo dokonáno. Nyní mi nezbývá nic jiného, nežli vám popřát dobrou chuť a již zmiňované „nebe v hubě“!

Reklama