Každá palačinka je svým způsobem umělecké dílo a snad neexistuje nikdo, kdo by je nemiloval. A když ještě přidáte med – nebudete stíhat připravovat další a další, jak se po nich zapráší. Až se příště budete chystat na snídani plnou palačinek, vzpomeňte si na tento recept a rozhodně jej neváhejte vyzkoušet. Uvidíte, že už palačinky nebudete dělat jiným způsobem.
Palačinky na všechny způsoby
Palačinky se velice snadno připravují a mají silnější těsto. Proto jsou ideální s náplní, nemusíte se totiž bát, že by vám vnitřek vytekl. Jíst je můžete na všechny možné způsoby, sladké i slané. Vytvořte kombinace s kondenzovaným mlékem nebo džemem, použít můžete i tvrdé sýry, bylinky a houby. Sýr se roztaví, ale z palačinky rozhodně neuteče.
Co budete potřebovat?
K výrobě těsta na palačinky si připravte následující ingredience:
· 4 lžíce oleje
· 4 lžíce cukru
· 2 lžíce mouky
· 2 lžíce mléka
· 4 vejce
· 2 lžíce škrobu
· 1 lžíci vroucí vody
· špetku soli
· vanilkový cukr
Ujistěte se, že vejce, která kupujete, jsou skutečně kvalitní, protože právě tato složka je základem pro tvorbu robustních palačinek. Nejlépe, jsou-li domácí.
Příprava palačinek
Pečlivě vyšlehejte vejce s cukrem do jednotné pěny. Jakmile budete spokojeni s konzistencí, přidejte vanilkový cukr a trochu soli. Zamíchejte a vlijte mléko a olej a neustále pokračujte ve šlehání. Teď přijde chvíle pro magickou přísadu, která vám zaručí, že budou palačinky bez děr a nic skrze ně neproteče. Je to škrob. Musíte jej přidat společně s vroucí vodou a vše důkladně promíchat. Následně přisypávejte mouku po malých dávkách, aby se v našich skvělých palačinkách neobjevila jediná hrudka.
Smažení a podávání palačinek
Nyní zahřejte pánev s trochou oleje a začněte smažit, jak jste zvyklí. Doporučujeme jeden ze slaných receptů, který si jistě zamilujete. Nastrouhejte tvrdý sýr, najemno nasekejte vařené houby a přidejte trochu kopru. Zaručujeme se za to, že budou chutnat lépe než jakákoli pizza.