Pařížské rohlíčky jsou ideální dezert pro sváteční události!

To, co je pro nás běžným dezertem z cukrárny, je pro jiné tradiční vánoční cukroví. Také vy můžete letos o Vánocích vyzkoušet tento jedinečný recept na pařížské rohlíčky. Na svátečním stole budou vypadat nádherně a chutnat mnohem lépe. Recept není náročný a jistě ho zvládnete levou zadní. Navíc na talíři dlouho nevydrží, protože si všichni zamilují kombinaci čokolády, krému a nadýchaného těsta. Pojďme na to!

Reklama

Co budete potřebovat?

Nádherný vzhled pařížských rohlíčků zajistí, že rychle zmizí. Navíc bude celá rodina i všichni návštěvníci ohromení vašimi schopnostmi. Potěšte je krásným vzhledem i jedinečnou chutí. Na těsto potřebujete:

  • bílky – 4 ks,
  • krupicový cukr – 300 gramů,
  • vlašské ořechy – 300 gramů.

Na krém:

  • středně velká vejce – 5 ks,
  • krupicový cukr – 180 gramů,
  • kakao – 3 lžíce,
  • máslo – 500 gramů.

Na ozdobu (čokoládová poleva):

Reklama
  • hořká čokoláda – 200 gramů,
  • kokosový olej – 100 gramů.

Pracovní postup

Bílky ohřejte ve vodní lázni. Přidejte cukr a promíchejte. Zahřejte na 72 stupňů. Poté bílky přidejte do mísy a vyšlehejte. Přidejte drcené vlašské ořechy, promíchejte a ihned přesuňte do cukrářského sáčku. Plech vyložte pečicím papírem a cukrářským sáčkem udělejte válečky ve tvaru podkovy. Pečte na 190 stupňů po dobu 5-6 minut na horkovzdušný program. Dalších 10 minut nechte vychladnout. Mezitím si připravte krém.

zinoti.lt

Do hlubší mísy vložte vejce, cukr, promíchejte metličkou a ohřejte ve vodní lázni. Zahřejte na 72 stupňů. Šlehejte směs asi 15 minut, dokud nevychladne. Do krému přidejte kakao a promíchejte. Postupně do směsi přidávejte také máslo. Krém vložte do cukrářského sáčku a potřete s ním upečené rohlíčky. Takto připravený dezert vložte do lednice. Čokoládu a kokosový olej rozehřejte ve vodní lázni. Nechte ji trochu vychladnout a potom do čokolády namočte horní část rohlíčků.

Reklama