Ruskou zmrzlinu si můžete připravit i doma – zabere vám to tak 20 minut. Ruská zmrzlina je klasika, která neomrzí. Navíc můžete měnit její příchutě, nebo můžete měnit také druhy sušenek nebo třeba tvary. V létě je ruská zmrzlina ideálním osvěžením, v zimě se hodí jako dezert ke kávě (nebo do kávy). Nepohrdnou jí děti ani dospělí, mladí ani staří. V poslední době ale ruská zmrzlina postrádá kvality, kterou vždycky měla, a pro kterou jsme ji měli rádi.
Reklama
Proto jsme se rozhodli, že si ji zkusíme připravit sami. A protože se vše povedlo tak, jak mělo, neváháme a rozhodli jsme se s receptem podělit i s vámi. Zde je recept.
Ingredience:
- 18 kusů sušenek (dle chuti – klasické BeBe sušenky, kakaové nebo třeba digestivní – výběr je na vás),
- 500 ml smetany ke šlehání (33 %),
- 1 sáček vanilkového cukru,
- 3 ks vajíček,
- 3 lžíce cukru krystal.
Příprava:
- Připravte si formu, která odpovídá výšky ruské zmrzliny. Tu vyložte polovinou sušenek.
- Bílky vyšleháme s oběma cukry v tuhý sníh. Poté za stálého šlehání přidáváme postupně jeden žloutek po druhém.
- Smetanu si vyšleháme do tuha a opatrně, ale důkladně vmícháme do sněhu.
- Takto připraveným krémem potřeme sušenky, uhladíme, naskládáme na něj druhou polovinu sušenek a dáme ztuhnout do mrazáku.
- Když je vše tuhé, nakrájíme podle tvaru sušenek a podáváme.
Reklama