Pečené kuře s bramborami a úžasnou omáčkou!

Kuře z trouby je možná ta nejlepší příprava kuřecího masa, jakou si můžete zvolit. Možná si to nemyslíte, ale máte mnoho možností, jak ho udělat. Dnes se podíváme na kuřecí stehna s bramborami a omáčkou, kterou si vychutnají děti i dospělí. Jestli hledáte nový způsob, jak připravit kuřecí maso a nechcete stát dlouho u sporáku, tohle je recept pro vás.

Reklama

Co budete potřebovat?

Tento recept je ideální pro všechny, kdo milují jednoduchá jídla, kuřecí maso a červené víno. Jestli potřebujete snadný a rychlý recept do trouby, tohle vám bude zaručeně chutnat. Velkou výhodou je také fakt, že potřebujete na přípravu jen pár věcí. Na výrobu tohoto pokrmu musíte mít po ruce:

  • kuřecí stehna – 6 ks,
  • brambory – 70 dkg,
  • velké rajče – 1 ks,
  • česnek – 4 stroužky,
  • kari – ½ lžičky,
  • suché červené víno – ½ dl,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • olej – podle potřeby.
Pixabay

Pracovní postup

Kuřecí stehna očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou. Osušte je papírovými utěrkami a vložte do pekáče vymazaného olejem. Maso dochuťte solí a pepřem. Brambory oškrábejte a nakrájejte na středně velké kostky. Rozložte je do pekáče kolem kuřecích stehen. Rajčata rozmixujte v kuchyňském robotu s česnekem. Přidejte kari a červené víno. Všechno promíchejte, abyste získali homogenní omáčku. Potom s ní zalijte maso a brambory.

Pixabay

Poté potřete kuřecí maso 2-3 lžícemi oleje a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte maso s bramborami a omáčkou po dobu 40-45 minut. Asi v polovině času maso otočte, aby se všechny strany upekly stejně. Jestli to bude zapotřebí, můžete maso s bramborami podlít ještě trochou vody. Tekutinu se nesmí vypařit úplně, jinak bude maso suché a připeče se vám na dno pekáče. Po upečení nechte pokrm trochu ochladnout a podávejte všechny tři části tohoto pokrmu dohromady. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: elmenyorszag.com

Reklama