Kuchyňské fígle a vychytávky se vždycky hodí a nejedna hospodyňka mi dá jistě za pravdu, že jakmile existuje možnost, jak si práci v kuchyni nějak usnadnit, sáhneme po ni bezmyšlenkovitě všemi deseti. Proč dělat věc složitě, když je lze dělat lehce? Mám pro vás zajímavé kuchyňské fígle, které určitě musíte vyzkoušet!
Napadlo vás někdy péct maso na banánových slupkách? Nebo potřít pánvičku rozkrojeným bramborem před tím, než na ni nalijete těsto na palačinky? Pokud ne, jsem ráda, že jste se rozhodli přečíst si dnešní článek. Je totiž plný zajímavých rad, tipů a triků, které si okamžitě oblíbíte.
(Ne)známé kuchyňské fígle, které budete zbožňovat!
Jste-li to právě vy, kdo v kuchyni tráví nejvíce času, pak jsou následující řádky určené právě pro vás. Najdete v nich užitečné a praktické fígle, které jistě využijete a které si jednoduše zamilujete. A možná se budete divit, jak jste to bez nich až do této chvíle vlastně mohli zvládat, protože to samé napadlo i mě!
-
Jak dostat z citronu co nejvíce šťávy?
Jednoduše! Zapomeňte na mačkání a ždímání, když totiž citron na chvilku ponoříte do teplé vody, získáte z něho maximum šťávy za vynaložení jen minimálního úsilí. Proč se namáhat, když to jde skoro samo, že jo?
-
Jak zabránit popraskání knedlíku při vaření?
Není nad domácí knedlík, kterému se ten kupovaný zkrátka nemůže vyrovnat! Co ale dokáže naštvat je, když vám knedlík během vaření popraská, protože pak nevypadá na sváteční tabuli vůbec hezky. Předejdete tomu tak, že do vody, ve které budete knedlík vařit, přihodíte několik vaječných skořápek.
-
Jak dodat masu křehkost?
I tady je jeden velice jednoduchý trik, který se hodí pro úpravu masa, jež nevyžaduje dlouhou dobu na pánvi. Masíčko bude krásně křehké, pokud jej upečete na banánových slupkách.
-
Jak na palačinky, které se nelepí?
Milujete palačinky? Já taky! Ale nesnáším, když se mi těsto lepí k pánvičce a palačinky se potom trhají, z toho vždycky zuřím. Teď už ale vím, že stačí před tím, než jdu palačinky smažit, potřít pánvičku rozkrojeným bramborem.
-
Dá se uvařit rýže, která bude nádherně bílá?
No jasně! Při vaření rýže dosáhnete jejího dokonale bílého zbarvení jednoduše tak, že do vody přidáte několik kapek vinného octa. Pokud ho nebudete mít po ruce, můžete jen nahradit pár kapkami citronové šťávy.