Pěkné cuketky z trouby, obalované ve smetanovo-sýrovém základu. Křupavé a jemné zároveň! Toto budete chít jíst pořád a pořád!

Fantastická jednohubka, která je i zdravá i chutně křupavá? Neklamme se, do křupava upečená a smažená jídla milujeme všichni. I takové jídlo se dá udělat na zdravý způsob a to například tak, že si místo brambůrků, nebo masa uděláte zeleninu. Dnes to bude obalovaná křupavá a voňavá cuketka!

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 1 větší cuketu
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 PL hořčice
  • 1 cibuli
  • 2 lžičky octa
  • 2 lžičky medu
  • strouhanku
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř dle chuti
  • slunečnicový olej

Jak na to?

Cuketu si omyjte a odřízněte konce, pak je rozkrojte na dvě poloviny a z každé z nich nakrájejte podlouhlé proužky silné asi jako Váš palec.

Cibulku si nakrájejte na drobno a dejte ji na pánev s trochou oleje osmažit dozlatova. Cibuli pak přelijte i s olejem do misky a přidejte k ní med, ocet, hořčici a sůl s kořením podle chuti. Vše spolu umixujte metličkou nebo ručním mixérem. Potom přidejte zakysanou smetanu a vařečkou promíchejte, aby se spojily chutě.

V jiné misce smíchejte strouhanku od oka, tvrdý sýr nastrouhaný na jemno a přidejte i koření a trochu soli.

Reklama

Cuketové pásky namočte do smetanové směsi a z ní do strouhanky. Pásky ukládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 15-20 minut, do zlatova. Podávejte ještě teplé se smetanovým dipem nebo Vaší oblíbenou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama