Fantastická jednohubka, která je i zdravá i chutně křupavá? Neklamme se, do křupava upečená a smažená jídla milujeme všichni. I takové jídlo se dá udělat na zdravý způsob a to například tak, že si místo brambůrků, nebo masa uděláte zeleninu. Dnes to bude obalovaná křupavá a voňavá cuketka!
Co budete potřebovat?
- 1 větší cuketu
- 250 g zakysané smetany
- 1 PL hořčice
- 1 cibuli
- 2 lžičky octa
- 2 lžičky medu
- strouhanku
- 100 g tvrdého sýra
- sůl a pepř dle chuti
- slunečnicový olej
Jak na to?
Cuketu si omyjte a odřízněte konce, pak je rozkrojte na dvě poloviny a z každé z nich nakrájejte podlouhlé proužky silné asi jako Váš palec.
Cibulku si nakrájejte na drobno a dejte ji na pánev s trochou oleje osmažit dozlatova. Cibuli pak přelijte i s olejem do misky a přidejte k ní med, ocet, hořčici a sůl s kořením podle chuti. Vše spolu umixujte metličkou nebo ručním mixérem. Potom přidejte zakysanou smetanu a vařečkou promíchejte, aby se spojily chutě.
V jiné misce smíchejte strouhanku od oka, tvrdý sýr nastrouhaný na jemno a přidejte i koření a trochu soli.
Cuketové pásky namočte do smetanové směsi a z ní do strouhanky. Pásky ukládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 15-20 minut, do zlatova. Podávejte ještě teplé se smetanovým dipem nebo Vaší oblíbenou omáčkou.
Přejeme dobrou chuť!