Možná důležitá otázka, která se týká kávy. Je káva zdravá? Jaký má vliv na naše zdraví a kolik kávy bychom měli za jeden de vypít? O tom bude tento článek.
Pijete kávu každý den? Tady máte vysvětlení, co se s vaším tělem doopravdy děje!
Káva zvyšuje vaši energii, to je známé, ale udržuje vás zdravými. Má také mnoho dalších přínosů pro zdraví. I když má lepší chuť s mlékem, smetanou, cukrem a dalšími přísadami, tyto výhody můžete získat pouze pitím čisté černé kávy. Potřebujeme také říci, že byste měli vždy zvolit organickou kávu bez přidání umělých příchutí.
Zde je to, co se stane s vaším tělem, když budete pít přírodní kávu každý den:
Zvyšuje váš metabolismus
Možná je to hlavní důvod, proč lidé pijí kávu. Neexistuje nic, co by vás tak nakoplo, jako káva. Po šálku černé kávy se cítíte
přeci jen plní energie. Ačkoli energie netrvá dlouho, může vám pomoci začít váš den lépe.[hana-code-insert name=’google‘ /]
Zvyšuje zdraví mozku
Četné studie publikované v časopise Journal of Applied Physiology, šálek kávy denně může snížit riziko vývoje demence a Alzheimerovi nemoci o 65%
u mužů a žen středního věku. Bylo také zjištěni, že káva může snižovat riziko Parkinsonovy chorobby o 32 a 60%.
Způsobí, abyste se cítili lépe
Vědci z Harvardské veřejné školy zdravotnictví provedli studii, která ukázala, že dospělé ženy a muži, kteří konzumovali 2 až 4 šálky kávy denně, měli o 50% sníženou možnost sebevraždy, než lidé, kteří kávu nepili. Navíc má káva několik antioxidantů a živin, včetně manganu, draslíku, vitaminu B1, B2, B3 a B5.
Snižuje riziko vzniku rakoviny kůže
Journal of the National Cancer, institut, publikoval studii, která ukázala, že starší lidé, kteří konzumovali kávu a to 4- 6 šálků denně, měli o 20% nižší riziko vzniku maligního melanomu. Odborníci tvrdí, že káva obsahuje několik antioxidantů a fytochemikálie, které mohou hodně snížit riziko rakoviny.
Snižuje riziko cukrovky 2. typu
Harvardská škola provedla studii, která ukázala, že lidé, kteří konzumovali více než 1 šálek kávy denně, měli snížené riziko vzniku cukrovky druhého typu. To ale
není vše. Výzkumníci dospěli k závěru, že účastníci, kteří snížili spotřebu kávy o více než jeden šálek denně, měli o 17% vyšší pravděpodobnost cukrovky 2. typu.