Plněná kuřecí prsa se sýrem a bramborami

Kuřecí prsa nejsou nudný kus masa, když je zajímavě připravíte. S dnešním receptem si užijete nejen chuť samotného masa, ale také sýru, brambor, česneku a svého oblíbeného koření. Příprava je velmi jednoduchá, poměrně rychlá a získáte jídlo pro celou rodinu. Navíc se příloha připravuje společně s masem, takže chutná skvěle a také vám to ušetří čas. Celé jídlo vás nakonec vyjde levně a užije si ho celá rodina.

Reklama

Co budete potřebovat?

Kvalitní maso je základem celého pokrmu. Před začátkem vaření se ujistěte, že máte všechny ingredience, protože každá z nich přináší do jídla část chuti i vůně, které se nakonec spojí do jedinečného a vynikajícího pokrmu. Na první pohled potřebujete hodně věcí, ale většina z nich je velmi levná a snadno je zpracujete do syté večeře. Na maso a náplň potřebujete:

  • kuřecí prsa – 4 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • koření s italskými bylinami – podle chuti,
  • strouhaný sýr (např. mozzarella nebo čedar) – 150 gramů,
  • čerstvá petrželka – podle chuti,
  • česnek – 3 stroužky.
Shutterstock

Na brambory:

  • brambory – 600 gramů,
  • sůl – podle chuti,
  • rostlinný olej – na potření,
  • sušená petržel – podle chuti.

Na omáčku:

  • rostlinný olej – 200 ml,
  • vejce – 1 ks,
  • hořčice – 1 lžíce,
  • ocet – 2 lžíce,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • česnek – 3 stroužky.

Kuřecí prsa a sýrová náplň

Kuřecí prsa opláchněte, osušte a vodorovně rozkrojte na polovinu. Poté je jemně naklepejte paličkou na maso. Maso dochuťte solí, mletým černým pepřem a italským kořením. Důkladně koření do masa vmasírujte a nechte 30 minut marinovat. Na náplň nastrouhejte sýr, nasekejte petržel a prolisujte česnek. Vše důkladně promíchejte a směs rozetřete na každý kus kuřecích prsou. Nakonec je opatrně stočte do pevné rolády a odložte zatím na stranu.

Brambory a omáčka

Nakrájejte brambory na tenké plátky a vložte je do zapékací mísy. Potřete je rostlinným olejem, dochuťte je solí a sušenou petrželkou. Promíchejte zeleninu, aby se ochutil každý kousek ze všech stran. Poté je rozložte do vymazaného plechu nebo formy. Na omáčku smíchejte olej, rozšlehané vejce, hořčici, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Kuřecí závitky položte na brambory a omáčku nalijte tak, aby zakrývala kuřecí maso i brambory.

Shutterstock

Vše upečte a podávejte

Troubu předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte po dobu 40 minut. Po uplynutí této doby zapékací formu vyndejte a zalijte maso zbytkem sýrové směsi nebo strouhaným sýrem. Teplotu trouby zvyšte na 190 stupňů a vraťte do ní pokrm na dalších 5 minut, aby se sýr rozpustil. Před podáváním ozdobte jídlo čerstvým koprem nebo petrželkou a můžete podávat. Jídlo vám snadno vydrží na dva dny a pochutnáte si na něm i druhý den. Proto se skvěle hodí na víkendy. Dobrou chuť!

Zdroj: hapadltd.com

Reklama