Mleté maso je velmi oblíbené, protože z něj můžete udělat mnoho nejrůznějších pokrmů. Pravdou je, že po nějaké době vám jistě dojdou nápady na další recepty. Jestli chcete trochu jiný recept a máte chuť na mleté maso, vyzkoušejte tento jedinečný recept. Plněné maso se sýrem, které obalíte jako řízek je naprosto jedinečné a také velmi jemné.
Co budete potřebovat?
Výroba tohoto receptu není o nic těžší než příprava karbanátků nebo řízků. A také na ně potřebujete prakticky stejné ingredience. Stačí jen změnit pár surovin a postup. Získáte zcela nový pokrm, ale můžete si k němu udělat svou oblíbenou přílohu. Skvěle budou chutnat hranolky nebo (vařené i pečené) brambory. Na samotné řízky z mletého masa potřebujete:
- mleté maso – 2 kg,
- červená cibule (nastrouhaná) – 2 ks,
- česnek – 4 stroužky,
- vejce – 2 ks,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- oblíbené koření – podle chuti,
- mouka – 1 lžíce,
- strouhanka – 1 lžíce,
- strouhaný sýr – 65 dkg.
Pracovní postup
Do hluboké mísy vložte mleté maso, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl, pepř a vaše oblíbené koření. Přidejte také mouku a strouhanku. Rukama prohněteme maso, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Je velmi důležité, aby se celé maso ochutilo. Na pracovní desku si rozložte potravinářskou fólii a rozprostřete na ní směs z mletého masa. Celé maso zasypte strouhaným sýrem podle svého výběru. Nejlepší je pochopitelně tvrdý sýr, ale přesný druh je jen na vás.
S pomocí potravinářské fólie srolujte maso do tvaru rolády. Vložte roládu do mrazáku na 3 hodiny. Poté ho můžete velmi pohodlně nakrájet na plátky, které budou plné lahodného sýra. Připravit je můžete hned několika způsoby. Nejlepší bude, když ho obalíte v trojobalu jako řízek a upečete v troubě nebo usmažíte. Po rozkrojení každého kousku si vychutnáte nejen šťavnaté maso, ale také rozteklý sýr. Poté je můžete podávat s hranolky, bramborami nebo těstovinami. Dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com/