Plněné papriky trochu jinak. Čím je můžete naplnit?

Reklama

Plněné papriky jsou velmi populární po mnoho let. Možná přemýšlíte nad tím, jestli je nemůžete naplnit trochu jinak než obvykle. Proměňte jejich chuť s jednoduchým receptem a pochutnáte si na nich ještě více. Stačí vám přitom jen pár věcí a chvilka u sporáku. Poradíme vám, jak si připravit papriky plněné rýží, kuřecím masem a zeleninou.

Co budete potřebovat?

Na výrobu toho nepotřebujete příliš mnoho. Nezapomeňte na tajnou surovinu, kterou je houbová polévka v prášku. Ta dodá směsi jedinečnou chuť. Jestli nemáte rádi houby, můžete ji vynechat. Na recept potřebujete:

  • olej – 3-4 lžíce,
  • cibule – 1 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • kuřecí prsa – 2 ks,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • kajenský pepř – podle chuti,
  • kari – podle chuti,
  • vegeta – podle chuti,
  • sladká mletá paprika – podle chuti,
  • mrkev (nastrouhaná) – 1 ks,
  • rajče (na malé kostičky) – 1 ks,
  • bílá rýže (vařená) – 200 gramů,
  • houbová krémová polévka – 1 balíček,
  • středně velké papriky – 10 ks,
  • zakysaná smetana – 500 ml,
  • strouhaný sýr – 100 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Cibuli jemně nakrájejte a mrkev nastrouhejte. Kuřecí prsa opláchněte, nakrájejte na menší kousky a dochuťte kořením. Sýr nastrouhejte, pokud jste si koupili celou cihlu. Až budete mít suroviny připravené, můžete se pustit do vaření. Na oleji orestujte cibuli (cca 2 minuty). Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání restujte, dokud nebude hotové (asi 5 minut). Poté přidejte nastrouhanou mrkev, rajče nakrájené na kousky a vše důkladně promíchejte.

Shutterstock
Reklama

Do směsi přidejte předvařenou a scezenou rýži. Vše důkladně promíchejte a nakonec do směsi vmíchejte prášek na houbovou polévku. Vše důkladně promíchejte a stáhněte ze sporáku. Mezitím očistěte papriky, odstraňte stopky a semínka. Vydlabejte vnitřní část paprik, abyste je mohli naplnit. Do každé papriky se vejdou 2-3 polévkové lžíce směsi. Přelijte vše zakysanou smetanou, zasypte strouhaným sýrem a pečte v troubě 50 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!

Zdroj: flagman.bg

Reklama