Plněné papriky jsou velmi populární po mnoho let. Možná přemýšlíte nad tím, jestli je nemůžete naplnit trochu jinak než obvykle. Proměňte jejich chuť s jednoduchým receptem a pochutnáte si na nich ještě více. Stačí vám přitom jen pár věcí a chvilka u sporáku. Poradíme vám, jak si připravit papriky plněné rýží, kuřecím masem a zeleninou.
Co budete potřebovat?
Na výrobu toho nepotřebujete příliš mnoho. Nezapomeňte na tajnou surovinu, kterou je houbová polévka v prášku. Ta dodá směsi jedinečnou chuť. Jestli nemáte rádi houby, můžete ji vynechat. Na recept potřebujete:
- olej – 3-4 lžíce,
- cibule – 1 ks,
- sůl – podle chuti,
- kuřecí prsa – 2 ks,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- kajenský pepř – podle chuti,
- kari – podle chuti,
- vegeta – podle chuti,
- sladká mletá paprika – podle chuti,
- mrkev (nastrouhaná) – 1 ks,
- rajče (na malé kostičky) – 1 ks,
- bílá rýže (vařená) – 200 gramů,
- houbová krémová polévka – 1 balíček,
- středně velké papriky – 10 ks,
- zakysaná smetana – 500 ml,
- strouhaný sýr – 100 gramů.
Pracovní postup
Cibuli jemně nakrájejte a mrkev nastrouhejte. Kuřecí prsa opláchněte, nakrájejte na menší kousky a dochuťte kořením. Sýr nastrouhejte, pokud jste si koupili celou cihlu. Až budete mít suroviny připravené, můžete se pustit do vaření. Na oleji orestujte cibuli (cca 2 minuty). Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání restujte, dokud nebude hotové (asi 5 minut). Poté přidejte nastrouhanou mrkev, rajče nakrájené na kousky a vše důkladně promíchejte.
Do směsi přidejte předvařenou a scezenou rýži. Vše důkladně promíchejte a nakonec do směsi vmíchejte prášek na houbovou polévku. Vše důkladně promíchejte a stáhněte ze sporáku. Mezitím očistěte papriky, odstraňte stopky a semínka. Vydlabejte vnitřní část paprik, abyste je mohli naplnit. Do každé papriky se vejdou 2-3 polévkové lžíce směsi. Přelijte vše zakysanou smetanou, zasypte strouhaným sýrem a pečte v troubě 50 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!
Zdroj: flagman.bg