Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 hrnek basmati rýže
- 400 ml kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobení
Postup:
- Příprava Kuřecího Masa:
- Kuřecí kousky osolte, opepřete a potřete kari kořením. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Nakládání:
- Na pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek, smažte dozlatova.
- Smažení Kuřecího Masa:
- Přidejte kuřecí kousky a smažte, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Přidání Zeleniny:
- Přidejte papriku a krátce restujte, dokud změkne.
- Přidání Kari A Kurkumy:
- Přidejte kari koření a kurkumu, dobře promíchejte.
- Přidání Rýže:
- Přidejte basmati rýži a krátce smažte, dokud rýže není lesklá.
- Přidání Tekutin:
- Zalijte směs kuřecím vývarem a kokosovým mlékem. Přivedte k varu.
- Vaření na Nízkém Plameni:
- Zakryjte poklicí a vařte na nízkém plameni asi 15-20 minut, dokud rýže není měkká a tekutina vsáknuta.
- Dokončení:
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čerstvě nasekaným koriandrem.
- Podávání:
- Kuřecí maso na kari podávejte s čerstvým koriandrem na posteli vonící rýže.
Tento recept na kuřecí maso na kari s rýží nabízí harmonickou kombinaci koření a krémové textury. Dobrou chuť! 🍛✨
Reklama
Reklama