Nepečené dezerty si připravíte během chvilky a v létě vás nádherně osvěží. Zmrzlinové sendviče jsou velmi populární v Americe, ale vy si můžete ve své kuchyni připravit něco podobného. Stačí, když vezmete pár vaflí a vyrobíte si nadýchaný krém, který nanesete mezi ně. Výsledek je velmi chutný, příjemně sladký a užijete si také chuť svého oblíbeného ovoce.
Co budete potřebovat?
Na krém potřebujete hned tři krémové ingredience, které společně vytvoří ten nejlepší krém pod sluncem. Společně s vaflemi získáte dokonalý dezert na léto, který připravíte během pár minut a poté jen necháte vše ztuhnout v lednici. Na výrobu tohoto jedinečného dezertu potřebujete:
- smetana ke šlehání – 600 gramů,
- mascarpone – 200 gramů,
- tvaroh – 200 gramů,
- cukr krystal – 80 gramů,
- vanilkový extrakt – 1 1/2 lžičky,
- ztužovač do šlehačky – 3 balíčky,
- jahody – 400 gramů,
- vafle – 16 ks.
Pracovní postup
Smetanu vyšlehejte mixérem do tuhého sněhu. Během šlehání přidejte ztužovač, aby si sníh zachoval svou strukturu po delší dobu. Do čisté misky vložte mascarpone a vyšlehejte ho společně s cukrem a vanilkovým extraktem. Nakonec přidejte také jemný tvaroh a znovu směs prošlehejte. Nakonec přidejte do mascarpone také vyšlehaný sníh a jemně vše spojte. Postupujte zespoda nahoru, aby sníh nespadl a zároveň se obě směsi nádherně propojily do nadýchaného krému.
Jahody očistěte od zelených stopek a nakrájejte na čtvrtky. Všechny jemně vmíchejte do krému. Jestli nemáte po ruce jahody, můžete klidně použít i jiné druhy menšího ovoce, např. maliny nebo borůvky. Zapékací (nebo jinou) formu vyskládejte vaflemi a naneste na ně veškerý krém, který jste si připravili. Poté vložte formu do lednice na 1-2 hodiny. Nakonec vršek zakryjte další vrstvou vaflí, abyste vytvořili sladký sendvič a zasypte je moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: plnyhrniec.dobrenoviny.sk